​Jucătoarea belarusă de tenis Victoria Azarenka, dublă câştigătoare la Australian Open, a anunţat că renunţa la turneul WTA 500 de la Stuttgart din cauză că se suprapune cu programarea ei pentru vaccinul anti-COVID-19, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Din nefericire nu voi fi aptă să concurez la Stuttgart, pentru că săptămâna viitoare urmează să primesc prima mea doză de vaccin'', a scris Azarenka, numărul 15 WTA, pe Twitter.

Atât WTA, cât şi ATP au încurajat sportivii să accepte vaccinarea când le va veni rândul, după ce o serie de jucătoare de top şi-au manifestat reticenţa în timpul turneului Miami Open.

Conform noilor protocoale anti-COVID-19 ale circuitului masculin, jucătorii care s-au vaccinat nu mai sunt consideraţi contacţi pentru cei care sunt testaţi pozitiv la noul coronavirus.

La Stuttgart sunt anunţate jucătoare de top, precum australianca Ashleigh Barty, liderul mondial, japoneza Naomi Osaka, numărul doi WTA, Simona Halep, nr. 3 WTA, americanca Sofia Kenin, 4 WTA, sau ucraineanca Elina Svitolina, 5 WTA, transmite Agerpres.