​Iga Swiatek este una dintre jucătoarele momentului în tenisul mondial. A câștigat titlul la Roland Garros în urmă cu doar câteva luni, iar acum așteptările sunt mari de la sportiva poloneză. Iga nu a avut idoli în copilărie, dar între timp lucrurile s-au cam schimbat: "Am un tricou cu autograful său pe peretele de acasă".

Iga SwiatekFoto: Speed Media / Zuma Press / Profimedia

Despre idolul din tenis

"Nu am avut cu adevărat vreun idol în copilărie (precum aproape toți ceilalți), iar asta pentru că nu prea mă uitam la tenis. Mă rezumam la a mă duce la școală și la antrenamente. Era ceva de genul: e deja prea mult tenis pentru mine, cred că este suficient" - Iga Swiatek.

Despre prezent: Rafa e cel mai bun

Lucrurile s-au mai schimbat între timp pentru jucătoarea din Polonia. A devenit o sportivă de succes, a câștigat primul său Grand Slam la Roland Garros (2020) și acum are un idol.

"Da, îmi place foarte mult Rafa Nadal, este cel mai bun. Am un tricou cu autograful său pe peretele de acasă. Îmi place nu doar pe teren, ci și în afara lui, iar asta pentru că este un tip cu adevărat modest. Succesul nu l-a schimbat deloc" - Iga Swiatek.

Stilul de joc adoptat

"Ce vreau să spun este că nu voi juca același stil precum al lui, este ceva specific bărbaților. Dar îmi place jocul său și îl admir. Dacă este să vreau să privesc puțin tenis, atunci aleg să văd unul din meciurile lui", a completat campioana en-titre de la Roland Garros.

Swiatek a jucat ultima dată la Miami (WTA 1000), turneu unde a fost eliminată în turul al treilea.

Cum ar putea arăta programul lui Swiatek din următoarea perioadă:

  • Madrid - Mutua Open (29 aprilie - 8 mai), categorie WTA 1000.
  • Roma - Internazionali BNL D'Italia (10 mai - 16 mai), categorie WTA 1000).
  • Paris - Roland Garros (30 mai - 13 iunie), Grand Slam.