Darren Cahill a venit în România special pentru a o ajuta cât mai bine pe Simona Halep să pregătească sezonul de zgură. Prezent la Arenele BNR, acolo unde sportiva noastră se antrenează, antrenorul australian a vorbit despre țara noastră, dar și despre pariul pe care l-ar câștiga oricând contra elevei sale.

Simona Halep si Darren CahillFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dorul de România

"Îmi este întotdeauna dor de România, este un loc extraordinar. Am petrecut mult timp aici, cu Simona, la antrenamente, în ultimii ani, şi îmi place să revin" - Darren Cahill.

Despre coniac

"Tatăl Simonei mi-a oferit ieri (n.r. luni) această băutură, m-a ajutat să trec cu bine de această zi (peste diferența de fus orar). Nu a fost uşor să jucăm tenis după masă, dar ne-am descurcat şi am dormit bine.

Lucrurile sunt mai bune în Australia, pentru că suntem foarte departe de restul lumii şi avem restricţii foarte dure, aşa că am reuşit să ţinem în frâu pandemia destul de bine. De fiecare dată când revenim în Australia trebuie să stăm două săptămâni în carantină, la hotel, şi este foarte greu pentru noi să călătorim" - Darren Cahill.

Obiectivul Simonei la Jocurile Olimpice

"Sper, depinde de program, dar în acest moment, acesta este planul, să merg cu ea la Jocurile Olimpice.

Cred că să îţi reprezinţi ţara în Fed Cup sau la Jocurile Olimpice este o mare onoare pentru o jucătoare de tenis.

Orice medalie ai obţine la Jocuri ar fi o mândrie extraordinară, aşa că obiectivul de a merge acolo şi de a obţine o medalie este extrem de important pentru Simo" - Darren Cahill.

Despre sezonul de zgură

"Întotdeauna avem aşteptări mari, pentru că este suprafaţa ei cea mai bună, este suprafaţa pe care se simte cel mai confortabil. Este campioană la French Open şi aceasta este suprafaţa pe care străluceşte şi joacă cel mai bun tenis al ei" - Darren Cahill.

Ce îi place în România

"Oamenii. În realitate, românii sunt foarte asemănători cu australienii. Cei pe care îi cunosc m-au tratat foarte bine, este o ţară foarte relaxată. Cred că oamenii sunt la fel ca şi australienii, care suntem foarte departe de restul lumii, ne place să călătorim, ne place să ieşim din Australia, ne place să vorbim despre ţara noastră, despre cât de frumoasă este. Cred că şi românii sunt asemănători. Locurile voastre de la ţară sunt absolut senzaţionale" - Darren Cahill.

Mâncarea preferată

"Desertul, care este foarte faimos aici, în România. În general, mie nu-mi plac foarte mult deserturile, dar am fost tentat să încerc câteva chestii. Este un loc extraordinar, oameni minunaţi, locuri superbe în provincie. Dracula este de aici, aşa că este minunat să vizitezi Transilvania, am fost de câteva ori şi este cu adevărat remarcabil" - Darren Cahill.

Schimb de țări cu Simona

Întrebat dacă ar accepta să facă un schimb de țări de un an de zile cu Simona, australianul a precizat că nu ar avea nicio problemă. Cu siguranță, Halep ar fi cea care ar ceda prima.

"Ea ar ceda prima. Îşi iubeşte ţara mai mult decât oricine altcineva pe care am cunoscut în viaţa mea, aşa că ar rezista câteva săptămâni în Australia şi apoi ar fi într-un avion, direct înapoi în România", a conchis Cahill, citat de Prosport.

Programul Simonei în sezonul de zgură:

  • Stuttgart - Porsche Tennis Grand Prix (19-25 aprilie), categorie WTA 500, indoor.
  • Madrid - Mutua Open (29 aprilie - 8 mai), categorie WTA 1000.
  • Roma - Internazionali BNL D'Italia (10 mai - 16 mai), categorie WTA 1000).