Vestea momentului din tenis vine din Spania, acolo unde jurnaliștii de la Marca anunță revenirea lui Toni Nadal în circuitul ATP în calitate de antrenor.

Rafa si Toni NadalFoto: espn.com

Astfel, conform gazetarilor iberici de la Marca, Toni Nadal se va ocupa de pregătirea lui Felix Auger-Aliassime (20 de ani, 22 ATP) începând de la turneul Masters de la Monte Carlo (debutează pe 11 aprilie).

"Voi începe colaborarea cu Toni începând de la acest turneu (n.r. Monte Carlo)", a precizat talentatul jucător canadian. În prezent, Auger-Aliassime este pregătit de Frederic Fontagne.

"Am avut ocazia să lucrez cu el (Toni Nadal) și cu restul echipei în Mallorca, în luna decembrie a anului trecut. Oficial însă vom începe colaborarea acum, la Monte Carlo", a adăugat Felix Auger-Aliassime.

În vârstă de 60 de ani, Toni Nadal a anunțat în 2017 că renunță la pregătirea lui Rafael, nepotul său, pentru a se dedica activității la Academia de tenis pe care campionul en-titre de la Roland Garros o are în Mallorca.

Într-un interviu recent, Rafa preciza, printre altele, că unchiul Toni a renunțat să-l mai pregătească pentru că a obosit să tot călătorească prin circuitul mondial.

Ce se va întâmpla dacă Felix și Rafa se vor întâlni

"Dacă îl vom întâlni pe Rafa, din respect pentru ambii jucători nu mă voi afla în niciuna din loje. Încă sunt directorul Academiei din Mallorca și de asemenea unchiul lui Rafa.

Sper ca într-o zi Felix să ajungă numărul unu mondial. Pentru moment mai are mult de muncă", a precizat Toni Nadal pentru Marca.

De știut:

  • Toni Nadal l-a pregătit pe Rafael în perioada 1990-2017.
  • Alături de unchiul său, Nadal a cucerit 75 de titluri la simplu. Dintre acestea, 16 fiind de Grand Slam (1 AO, 10 RG, 2 W, 3 USO).
  • Începând din 2017, Rafael Nadal este antrenat de Carlos Moya și Francisco Roig.