Turneul de la Roland Garros va fi amânat cu o săptămână din cauza crizei sanitare, iar decizia nu a fost deloc pe placul unora dintre sportivii care vor participa la Grand Slam-ul de la Paris.

Roxana MaracineanuFoto: Captura YouTube

Alize Cornet, locul 59 WTA, a criticat-o pe Roxana Mărăcineanu, ministrului delegat al Sporturilor din Franţa, pentru decizia de amânare cu o săptămână a turneului de la Roland Garros, informează lequipe.fr.

După victoria obţinută împotriva belgiencei Elisei Mertens, locul 17 WTA, în turul al doilea al turneului WTA 500 de la Charleston, Alize Cornet a fost întrebată, la Tennis Channel, despre amânarea cu o săptămână a French Open. Jucătoarea a aflat în studio despre această schimbare de date: "Oh, nu, nu ştiam...”.

Apoi s-a luat de ministrul delegat al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu.

"Rămâne între noi, dar ministrul nostru al Sporturilor este o calamitate. Nu am nimic împotriva ei, dar ia doar decizii proaste. Parcă nu i-ar păsa ..."

Cornet consideră că amânarea turneului parizian va afecta calendarul competiţional.

"Este o decizie destul de egoistă. Calendarul va avea de suferit. Înţeleg că nu sunt vremuri uşoare pentru turneu, dar trebuie să te gândeşti la jucători şi la calendar, în special la toate turneele", a precizat sportiva.

Turneul de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, va fi amânat o săptămână, a declarat o sursă din rândul organizatorilor pentru L'Equipe.

French Open era programat iniţial între 23 mai şi 6 iunie. Noile date de desfăşurare vor fi 30 mai-13 iunie, potrivit sursei citate.

Amânarea a fost decisă pentru a le putea permite organizatorilor să primească un număr mai mare de spectatori, dacă restricţiile sanitare legate de pandemia de coronavirus vor fi relaxate, transmite News.ro.

Ediţia 2020 a turneului de la Roland Garros a fost amânată din mai până în septembrie, din cauza pandemiei de coronavirus.