​A câștigat titlul la Miami și a arătat încă o dată că are mare încredere în propriile forțe. Ashleigh Barty a ales să joace la Charleston (de categorie 500), iar lidera ierarhiei WTA a explicat ce stă în spatele unei decizii care ar putea părea surprinzătoare pentru unii. Australianca a gândit totul, mutare cu mutare, precum la șah.

Ashleigh BartyFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Va împlini 25 de ani spre finalul lunii aprilie (pe 24), iar cel mai frumos cadou se gândește să și-l facă printr-o serie de victorii în circuitul WTA.

Ashleigh Barty s-a impus la Miami și a arătat că pandemia nu i-a afectat jocul și că rămâne principala favorită a turneelor care vor urma.

De ce a ales să joace la Charleston

După victoria de la Miami, Ash a ales să joace pe zgura verde de la Charleston. Lidera WTA a argumentat decizia foarte exact. Turneul american o ajută să facă foarte bine tranziția de la hard-ul din SUA la sezonul de "terre battue" european.

"Găsesc această zgură verde calea de mijloc dintre hard și zgura europeană", a precizat Barty.

"Va fi o tranziție rapidă, dar nu pun presiune pe mine. Corpul meu se simte excelent, se vede munca intensă depusă în presezon. Trebuie să am răbdare cu mine, e o nouă suprafață" - Ashleigh Barty.

Marea țintă: Roland Garros

Decizia de a juca la Charleston este doar o piesă din marele puzzle care duce spre Paris.

După Charleston, Ash va juca pe zgura rapidă de la Stuttgart (indoor), iar apoi va face pasul spre suprafața roșie tradițională de la Madrid și Roma. În fine, ultima treaptă, și cea mai importantă, va fi participarea la Roland Garros.

Ocupanta locului 1 în clasamentul WTA laudă sezonul de zgură european despre care spune că este una dintre cele mai frumoase perioade din circuitul mondial.

"Va fi o mare provocare, cu siguranță. De-abia aștept să mă întorc la Roland Garros. Voi păși din nou în complex pentru prima dată după titlul din 2019", a concluzionat Barty.

Înainte de startul sezonului european de zgură, Simona Halep este văzută drept principala favorită la câștigarea Grand Slam-ului de la Paris (conform cotelor, dar și a specialiștilor din tenis).

Jucătoarea noastră este urmată de Iga Swiatek (campioana en-titre), Garbine Muguruza, Naomi Osaka și Ashleigh Barty.

Dintre toate, doar nipona nu a câștigat până acum titlul la French Open.

Cum arată sezonul de zgură din Europa în 2021, turneele importante

Stuttgart - Porsche Tennis Grand Prix (19-25 aprilie), categorie WTA 500, indoor.

Madrid - Mutua Open (29 aprilie - 8 mai), categorie WTA 1000.

Roma - Internazionali BNL D'Italia (10 mai - 16 mai), categorie WTA 1000)

Paris - Roland Garros (23 mai - 5 iunie), Grand Slam.