Simona Halep, Patricia Ţig, Irina Bara, Mihaela Buzărnescu şi Monica Niculescu sunt jucătoarele convocate pentru întâlnirea cu Italia de pe 16-17 aprilie, din play-off-ul Billie Jean King Cup. Meciurile vor avea loc la Cluj-Napoca, iar Monica Niculescu va fi în premieră căpitanul României.

Echipa de FedCup a RomanieiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

„Simona Halep (locul 3 WTA), Patricia Maria Țig (63 WTA), Irina Bara (132 WTA), Mihaela Buzărnescu (136 WTA) și Monica Niculescu (174 WTA la simplu și 55 WTA la dublu) sunt jucătoarele care vor reprezenta România în întâlnirea cu Italia, de la Cluj-Napoca, din 16 și 17 Aprilie 2021”, a anunțat Federația Română de tenis (FRT) prin intermediul unui comunicat.

Meciurile contra Italiei fac parte din play-off-ul Billie Jean King Cup by BNP Paribas, acesta fiind noul nume sub care se va desfășura Fed Cup.

După ce Florin Segărceanu a anunțat pe 17 martie că nu mai este căpitanul nejucător al echipei de FedCup a României, Monica Niculescu i-a luat acestuia locul, devenind căpitan-jucător. Ea va fi ajutată de Simona Halep şi de Alina Tecşor cu sfaturi.

„Ne bucurăm foarte mult să jucăm din nou în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, un loc de unde avem amintiri minunate, dintr-un oraș cu oameni pasionați de tenis care, chiar dacă nu vor putea fi în tribune, suntem convinși că vor fi cu sufletul alături de echipă, așa cum sunt toți susținătorii noștri din întreaga țară, cu toată energia lor pozitivă", a spus Monica Niculescu.

„Așteptăm de un an acest meci și mă bucur că, în sfârșit vom putea juca. Este un meci important pentru România și chiar dacă nu vom avea de partea noastră suporterii, care au creat o atmsoferă fantastică de fiecare dată când fetele noastre au jucat în Sala Polivalentă, ne bucurăm să avem parte, din nou, de emoția și adrenalina acestei competiții”, a declarat Alina Tecșor.

Întâlnirea România - Italia de pe 16-17 aprilie va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca și se va desfășura fără spectatori. Toate meciurile vor fi Livetext pe Hotnews și în direct pe Digisport.