În această perioadă au loc calificările pentru tabloul principal al turneului WTA de la Charleston. Competiția americană are loc pe zgură, face parte din categoria "500" și oferă premii în valoare de $565.530.

Natalia VikhlyantsevaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sâmbătă, în calificări a avut loc un meci aparte. Natalia Vikhlyantseva (cap de serie numărul patru) a întâlnit-o pe Oksana Kalashnikova (1361 WTA, din Georgia).

Meciul a fost unul care a durat...42 de minute. Locul 153 în lume, Vikhlyantseva s-a impus fără să pierdă măcar un game (6-0, 6-0). Partida a avut loc la un turneu important din circuitul mondial, nu într-un duel din ITF.

Statistica vorbește de la sine despre meciul foarte slab făcut de Oksana: puncte câștigate cu primul serviciu: 36% / puncte câștigate cu al doilea serviciu: 18% / total puncte câștigate: 21 dintr-un total de 74.

În calificări evoluează și o sportivă din România: Gabriela Talabă. Ea va juca împotriva jucătoarei Xinyu Wang (China) pentru un loc pe tabloul principal al competiției.

Ultima câștigătoare de la Charleston (în 2019) este Madison Keys. Pe lista participantelor se află nume importante precum Ashleigh Barty (favorită unu), Sofia Kenin (2), Petra Kvitova (3), Kiki Bertens (4), Belinda Bencic (5) și Garbine Muguruza (6).