După ce Jannik Sinner s-a calificat în finala turneului de la Miami (5-7, 6-4, 6-4), fostul său partener de la dublu, Hubert Hurkacz, a ajuns și el într-o finală mai mult decât neașteptată. Polonezul a reușit să-l învingă pe Andrey Rublev, scor 6-3, 6-4.

Hubert HurkaczFoto: SMG / Zuma Press / Profimedia

Polonezul Hubert Hurkacz (37 ATP) este cu un pas mai aproape de titlul turneului ATP 1000 de la Miami după ce l-a învins pe favoritul numărul patru în semifinale, rusul Andrey Rublev (6-3, 6-4).

Al 26-lea favorit al turneului nu l-a lăsat deloc pe Rublev să-și intre în ritm și a trecut de acesta în puțin sub o oră și jumătate.

Polonezul are nouă meciuri consecutive câștigate și vizează câștigarea celui de-al zecelea în Miami, acolo unde locuiește și se antrenează în majoritatea timpului.

Pentru a ajunge în finală, Hurkacz a trecut de nume importante. În optimi, l-a învins Milos Raonic (19 ATP), în timp ce pentru un loc în semifinală, a trecut de Stefanos Tsitsipas, al cincelea clasat ATP.

Adversarul lui Hurkacz este nimeni altcineva decât partenerul său în proba de dublu de la turneul din Dubai, Jannik Sinner.

Jannik Sinner s-a calificat în finala turneului de la Miami, după ce l-a învins pe Roberto Bautista Agut, scor 5-7, 6-4, 6-4, în două ore și jumătate.

Pe parcursul competiției, italianul a mai trecut de Hugo Gaston (162 ATP), Karen Khachanov (22 ATP), Emil Ruusuvuori (83 ATP) și Alexander Bublik (44 ATP).

Sinner s-a calificat pentru prima oară în finala unui turneu de categorie Masters 1.000, în timp ce bunul său prieten, Hubert Hurkacz, este primul polonez din 2012 încoace care se califică în finala unui turneu de simplu din aceeași categorie.

Câștigătorul turneului va primi un cec de peste 300.000 de dolari, în timp ce cel învins va încasa 165.000 de dolari. Turneul ATP Masters 1.000 de la Miami (Florida) este dotat cu premii în valoare totală de 3.343.785 dolari.