Bianca Andreescu se va lupta cu Ashleigh Barty pentru titlul de la Miami, după ce sportiva care reprezintă Canada s-a impus în al patrulea meci consecutiv de trei seturi.

Bianca AndreescuFoto: SMG / Zuma Press / Profimedia

Andreescu (9 WTA și favorită 8), venită după victorii epuizante în fața unor nume importante (Amanda Anisimova, Garbine Muguruza și Sara Sorribes Tormo), a întâlnit-o în semifinale pe grecoaica Maria Sakkari (25 WTA), jucătoare care tocmai s-a impus împotriva celor mai în formă sportive din circuitul feminin: Jessica Pegula și Naomi Osaka.

Chiar dacă a condus cu 4-1 în primul set, Andreescu a fost prinsă din urmă și s-a aflat într-o situație foarte dificilă: a salvat două mingi de set ale adversarei în tiebreak. Bianca a revenit de la 6-7, a câștigat de două ori pe serviciul Mariei și s-a impus cu 9-7.

Andreescu a fost prima care a reușit break-ul și în setul secund (a avut 3-1), însă Sakkari a reușit să lege cinci game-uri câștigătoare și să împingă confruntarea în set decisiv: 3-6.

Sakkari a servit pentru câștigarea partidei la 6-5, însă Bianca s-a impus la 0 la retur și a defilat în tiebreak: 7-4.

Bianca Andreescu, care a petrecut deja 12 ore pe teren la Miami, se va confrunta în ultimul act al competiției cu Ashleigh Barty. Principala favorită și-a respectat statutul și a trecut fără emoții de Elina Svitolina (Ucraina, cap de serie nr. 5), scor 6-3, 6-3.

Rezultatele înregistrate în semifinale:

Ashleigh Barty (1) vs Elina Svitolina (5) 6-3, 6-3

Bianca Andreescu (8) vs Maria Sakkari (23) 7-6(7), 3-6, 7-6(4).