​Tenismanul austriac Dominic Thiem (4 ATP) a anunţat că nu este refăcut deplin şi nu va juca la turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo (10-18 aprilie), transmite Reuters.

Dominic ThiemFoto: Glyn Kirk / AFP / Profimedia Images

Campionul en titre de la US Open, care a declarat forfait şi la Miami Open, nu a mai jucat de la turneul ATP 500 de la Dubai, unde a ieşit timpuriu din cursa pentru titlu.

Thiem, 27 ani, şi-a fixat revenirea pentru sezonul pe zgură din Europa, după ce s-a confruntat în ultimul timp cu probleme la picior.

''După Doha şi Dubai aveam nevoie de o pauză. Nu sunt încă 100% recuperat. Îmi pare rău pentru că mi-ar fi plăcut să joc la Monte Carlo, dar nu va fi aşa'', a fost mesajul jucătorului austriac pe pagina lui de website.

În sezonul 2021, Thiem a obţinut o victorie din cele două meciuri jucate la ATP Cup, dar apoi la Australian Open a fost eliminat în turul IV. La Dubai, austriacul a fost învins din primul tur de un jucător venit din calificări, Lloyd Harris, iar la Doha nu a trecut de sferturile de finală.

Thiem a precizat că în perioada turneului de la Monte Carlo se va antrena pe zgură la casa lui din Austria, informează Agerpres.