Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi salvadorianul Marcelo Arevalo a fost învinsă de cuplul britanic Daniel Evans/Neal Skupski cu (6)6-7, 6-3, 11-9, miercuri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului Miami Open, de categoria ATP Masters 1.000, dotat cu premii totale de 3.343.785 dolari, informează Agerpres.

Horia Tecau si Marcelo AreveloFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Tecău şi Arevalo, aflaţi la primul lor turneu ca parteneri, s-au înclinat după o oră şi 54 de minute.

În primul set, cele două perechi au mers cap la cap şi au ajuns în tiebreak, unde Tecău şi Arevalo au tranşat în favoarea lor după ce au salvat o minge de set şi au câştigat ultimele trei puncte.

În actul secund, echilibrul a fost rupt de britanici, care au luat trei game-uri la rând la scorul de 2-2, câştigând setul cu 6-3.

Britanicii au părut că au scăpat în câştigători în super tiebreak, după ce s-au desprins la 8-5, dar Tecău şi coechipierul său au reuşit patru puncte la rând şi au avut o minge de meci la 9-8, dar britanicii s-au salvat cu serviciul, impunându-se cu 11-9.

Învingătorii au avut 6 aşi şi 2 duble greşeli, în timp ce Tecău şi Arevalo au încheiat cu 5 aşi şi 3 duble greşeli. Britanicii nu şi-au pierdut niciodată serviciul, salvând cele două mingi de break de care au beneficiat Tecău şi Arevalo.

Tecău şi Arevalo vor primi un cec de 27.000 de dolari şi 180 de puncte ATP la dublu pentru evoluţia lor.