Asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) a reacționat după ce Elina Svitolina (5 WTA) și Aryna Sabalenka (8 WTA) s-au arătat sceptice față de vaccinarea anti-Covid. Organismul susține că încurajează vaccinarea și va informa jucătoarele în acest sens.

WTA, logoFoto: wtatennis.com

WTA a luat atitudine după ce marți, Aryna Sabalenka și Elina Svitolina au declarattimpul de testare al vaccinului a fost prea scurt, iar acesta nu poate fi cu adevărat folositor.

Ce a precizat WTA

„WTA crede în vaccin şi va încuraja pe toată lumea să-l facă. Acest lucru va ajuta la protejarea individuală pentru cei care au primit vaccinul, faţă de cei care nu se vaccinează, şi va permite lumii noastre să revină la normalitatea dorită”, se arată într-un comunicat remis de Reuters și preluat de Agerpres.

„WTA, cu ajutorul deplin al asistenţei din partea consilierilor noştri medicali de la clinica Mayo, a informat şi va continua să informeze jucătoarele noastre despre vaccinurile diferite şi despre beneficiile ce le aduce vaccinul”, se mai arată în comunicat.

Asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis susține și că ”nu va obliga jucătoarele să se vaccineze, deoarece aceasta este o decizie personală”, aceștia respectând fiecare decizie în parte.

Ce au declarat jucătoarele

„Până acum nu am foarte mare încredere. Este greu să spun, dar nu vreau vaccinul încă şi nu-l vreau nici pentru familia mea (...) nu am prea mare încredere. Abia l-au făcut, destul de repede şi nu a fost suficient timp pentru teste şi a vedea ce se întâmplă. Cred că nu a fost timp suficient pentru a face un vaccin bun” a declarat sportiva din Belarus, Aryna Sabalenka.

Nu te poate ajuta cu adevărat (n.r. vaccinul) (...) Da, va reduce simptomele prin care treci, dar totuşi există şansa să te infectezi. Deocamdată nu are sens să faci ceva care a fost testat pentru o perioadă aşa scurtă de timp. În ce mă priveşte, voi aştepta”, a spus Elina Svitolina.

În contrast, Naomi Osaka (2 WTA), susține că se va vaccina când va avea ocazia. De asemenea, Simona Halep face parte din categoria jucătoarelor care s-au vaccinat deja împotriva Covid-19.

Aryna Sabalenka a pierdut, miercuri, meciul din sferturile de la Miami împotriva lui Ashleigh Barty (6-4, 6-7(5), 6-3).

În același timp, Elina Svitolina a reușit calificarea în semifinale după ce a învins-o pe Anastasija Sevastova în două seturi (6-3, 6-2).

Semifinale de la Miami:

Ashleigh Barty vs Elina Svitolina

Sakkari / Osaka vs Andreescu / Sorribes Tormo