​Irina-Camelia Begu (74 WTA) a părăsit turneul WTA de la Miami încă din prima rundă. Românca a fost învinsă în două seturi de rusoaica Anna Kalinskaya (115 WTA), beneficiară a unui wild card.

Irina BeguFoto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

Begu a cedat după aproape două ore de joc, scor 6-4, 7-6(5). Meciul a fost unul foarte echilibrat, singurul break fiind reușit de Anna chiar în primul game.

Pentru prezența în primul tur al competiției de la Miami, Begu va primi un cec în valoare de 10.000 de dolari și 10 puncte în clasamentul WTA.

Situația celorlalte românce la Miami

România va mai fi reprezentată pe tabloul principal de trei jucătoare: Simona Halep (3 WTA şi favorită 3 - acceptată în manşa a doua), Sorana Cîrstea (66 WTA, calificată în turul al doilea - o va întâlni pe Anett Kontaveit) şi Mihaela Buzărnescu (137 WTA, duel în primul tur cu jucătoarea franceză Caroline Garcia).

Turneul de la Miami (23 martie - 3 aprilie) face parte din categoria WTA 1000 și are premii totale în valoare de $3.260.190. Competiția se dispută pe hard, iar la start pe tabloul principal sunt 128 de jucătoare. Ultima campioană este Ashleigh Barty (2019), în timp ce Simona Halep a ajuns până în faza semifinalelor (5-7, 1-6 contra Karolinei Pliskova).