A jucat foarte puțin tenis în ultimul an și jumătate, iar revenirea din acest sezon nu a fost neapărat la nivelul așteptărilor. Bianca Andreescu se află pe tabloul principal de la Miami, iar recent a mărturisit care sunt marile sale dubii și ce se întâmplă în mintea unui sportiv de performanță.

Bianca AndreescuFoto: wta insider

A ajuns la Turneul Campioanelor din 2019, dar la Shenzhen a suferit o accidentare care avea să-i schimbe total traseul din tenis pentru următoarea perioadă îndelungată.

Bianca l-a adus recent în echipa sa pe Abdul Sillah, preparatorul fizic care a lucrat cu Serena Williams şi Naomi Osaka în trecut.

De asemenea, sportiva care reprezintă Canada a vorbit și despre marile dubii ale revenirii pe terenul de tenis.

Sportivii de performanță sunt și ei vulnerabili

"Întotdeauna există anumite îndoieli în adâncul minţii mele, dar voi da tot ce am mai bun pentru a scăpa de ele. Nu este deloc un proces uşor, dar lucrez mult la acest aspect.

Sunt o sportivă profesionistă care îşi uzează şi corpul, aşa că e normal să am și dureri pe ici și pe colo.

Nu sunt însă singura care este forțată să se retragă de la turnee din cauza problemelor medicale. Mă simt încrezătoare să joc la acest turneu (n.r. Miami) şi voi da totul ca de obicei" - Bianca Andreescu, citată de tennis365.

  • Antrenantă de Sylvain Bruneau, Bianca (20 de ani) a adunat până acum din premiile din tenis suma de $6.835.466.
  • Are trei titluri WTA câștigate în carieră: Indian Wells, Toronto și US Open (toate în 2019).

De știut:

După accidentarea la genunchi, suferită în octombrie 2019, Andreescu a revenit în competiţii în februarie, la Australian Open.

Câştigătoarea US Open 2019 a trecut în primul tur de Mihaela Buzărnescu, apoi a fost eliminată de Su-Wei Hsieh, în manşa următoare.

Ea a mai jucat la turneul de consolare Phillip Island Trophy, competiţie la care a fost eliminată în semifinale de Marie Bouzkova din Cehia, transmite News.ro.

Bianca Andreescu va evolua la Miami Open. Ea este exceptată de la primul tur şi va juca în al doilea cu învingătoarea dintre Yaroslava Shvedova (822 WTA) şi Tereza Martincova (105 WTA).