Juan Martin del Potro speră să revină la timp pentru participarea la JO de la Tokyo, după ce se va opera pentru a patra oară la genunchiul drept. Argentinianul a suferit nu mai puțin de opt intervenții chirurgicale în aproximativ 10 ani și nu a mai jucat din iunie 2019.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul număr trei mondial a anunțat pe rețelele de socializare că se află în Chicago pentru efectuarea operației. El susține că a încercat terapia tradițională, dar durerea nu a dispărut și o nouă operație este ultima lui soluție, conform Atp Tour.

Estea opta intervenție chirurgicală a sportivului de 32 de ani de la cucerirea singurului său Grand Slam din carieră, US Open în 2009. Câștigătorul a 22 de titluri ATP, del Potro nu a mai intrat pe teren din vara anului 2019, atunci când și-a fracturat rotula la Turneul ATP de la Queen's Club, Londra.

Evenimentul olimpic din cadrul JO ar trebui să înceapă anul acesta pe 24 iulie, la o zi după Ceremonia de Deschidere. Olimpiada de la Tokyo a fost amânată cu un an din cauza pandemiei. Del Potro a câștigat medalia de argint în 2016 la Rio și cea de bronz în 2012 la Londra.

Del Potro a avut un an foarte greu. Pe lângă accidentări, acesta și-a pierdut și tatăl după o operație nereușită la inimă.

„Desigur că ultimele săptămâni nu au fost ușoare pentru mine. Totul a fost complicat de la decesul tatălui meu, dar simt că-mi trimite putere din ceruri. Am avut o zi în care pur și simplu m-am trezit și mi-am chemat doctorul. Știu că trebuie să fac ceva în sensul acesta. Sper să scap de această situație. Nu voi renunța. Desigur că mesajele voastre sunt binevenite. Mulțumesc pentru tot”, a spus Del Potro pe rețelele de socializare.