​De la Turneul Campioanelor din 2019, Bianca Andreescu a jucat puțin spre deloc. Câștigătoare la US Open, sportiva care reprezintă Canada a avut mari bătăi de cap din cauza accidentărilor, iar acum a luat o decizie importantă grație căreia speră să treacă peste acest episod neplăcut al carierei.

Bianca AndreescuFoto: Jason Heidrich / Zuma Press / Profimedia

Astfel, Bianca (9 WTA) l-a angajat în echipa sa pe Abdul Sillah, preparatorul fizic care a lucrat cu Serena Williams şi Naomi Osaka, informează opencourt.ca.

Cine este Abdul Sillah

Abdul Sillah este din Sierra Leone. El a lucrat cu Serena Williams în urmă cu 15 ani, apoi, a făcut echipă cu Sloane Stephens, în 2016. În 2018, Abdul s-a alăturat staff-ului japonezei Naomi Osaka, până când ea a decis să lucreze cu Yutaka Nakamura, în urmă cu un an.

După accidentarea la genunchi, suferită în octombrie 2019, Andreescu a revenit în competiţii în februarie, la Australian Open.

Câştigătoarea US Open 2019 a trecut în primul tur de Mihaela Buzărnescu, apoi a fost eliminată de Su-Wei Hsieh, în manşa următoare.

Ea a mai jucat la turneul de consolare Phillip Island Trophy, competiţie la care a fost eliminată în semifinale de Marie Bouzkova din Cehia, transmite News.ro.

Bianca Andreescu va evolua la Miami Open, turneu care începe în această săptămână. Ea este exceptată de la primul tur şi va juca în al doilea cu învingătoarea dintre Yaroslava Shvedova (822 WTA) şi o sportivă venită din calificări.