Invitat la Digi24, Valeriu Gheorghiță (coordonatorul campaniei naționale de vaccinare) a primit multe întrebări. Într-una dintre acestea se spuneau următoarele: de ce Simona Halep s-a vaccinat cu Pfizer, iar dascălii cu Astra Zeneca?

Simona HalepFoto: Paul CROCK / AFP / Profimedia

Un dascăl l-a întrebat pe Valeriu Gheorghiță de ce Simona Halep s-a vaccinat cu Pfizer, iar cadrele didactice cu Astra Zeneca.

Despre vaccinarea Simonei Halep cu Pfizer

"În ceea ce priveşte opţiunea de a o vaccina pe Simona Halep cu Pfizer, având în vedere competiţiile la care urma să plece, trebuia aleasă, din ceea ce eu ştiu, o schemă de vaccinare care se completa după o perioadă foarte scurtă şi atunci trebuia să se petreacă practic un vaccin care avea cea mai scurtă perioadă dintre cele două doze.

Nu am făcut o excepţie, este o situaţie care a fost impusă pentru o campioană a României. (...) Cred că trebuia să facilităm plecarea la Olimpiadă, plecarea la turneele pe care urma să le aibă" - Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Despre vaccinarea cadrelor didactice cu Astra Zeneca

"Nu a fost o impunere a tipului de vaccin. La acel moment, noi am organizat acea etapă specială de vaccinare pentru personalul din învăţământ, nu am avut suficiente doze disponibile dintr-un singur vaccin, am avut vaccin excedent de la Pfizer şi de la AstraZeneca şi atunci, ţin eu minte, vaccinul de la AstraZeneca avea acea limitare superioară de vârstă la 55 de ani şi pentru a acoperi toate persoanele eligibile am propus ca persoanele sub 55 de ani să poată să opteze pentru AstraZeneca, dar asta nu înseamnă o impunere şi o obligativitate", a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Simona Halep a plecat vineri spre Miami, acolo unde va participa la competiția de la Hard Rock Stadium.

Turneul face parte din categoria "WTA 1000", se dispută pe hard și are la start 96 de jucătoare pe tabloul principal de simplu. Primele patru favorite sunt, în ordine, Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Simona Halep și Sofia Kenin. Ultima campioană este Barty (2019).