​”Big 3” nu va mai avea niciun reprezentant la turneul ATP 1000 de la Miami. Vineri seară, Novak Djokovic a anunțat și el, după Rafa Nadal și Roger Federer, că nu va putea participa la turneul de pe tărâm american.

Novak DjokovicFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sârbul numărul 1 mondial și-a anunțat fanii de decizie prin intermediul rețelelor de socializare.

”Îmi pare rău să anunț că nu voi călători la Miami pentru a lua parte la competiție. Am decis să folosesc timpul prețios pentru a sta acasă cu familia. Cu toate aceste restricții, trebuie să găsesc un balans în timpul meu petrecut la turnee și cel petrecut acasă. Abia aștept să intru să mă întorc (n. r. la Miami) anul viitor!”, a scris Nole.

Nadal și Federer, absenți și ei

R​afael Nadal, locul 3 ATP, a anunțat și el că se retrage de la acest turneu. Ultimul meci oficial disputat de Rafa a fost în sferturile de la Australian Open. În ultimele săptămâni, Nadal a renunțat la mai multe turnee precum Rotterdam, Acapulco și Dubai.

"Vă anunţ cu tristeţe că nu voi juca la Miami, un oraş pe care îl iubesc. Trebuie să mă recuperez complet şi să mă pregătesc pentru sezonul pe zgură din Europa", a scris Nadal, pe reţelele de socializare.

Nici Roger Federer, ajuns pe locul 6 ATP, nu va participa la Miami.

Rezultate și program

Djokovic a câștigat turneul de la Miami de șase ori în cariera sa, dar ultima oară a reușit asta abia în 2016. Ultimul câștigător a fost elevețianul Roger Federer în 2019, ținând cont de faptul că ultima ediție nu s-a desfășurat din cauza pandemiei de coronavirus.

Miami Open a avea loc între 23 martie şi 4 aprilie. Dacă ”Big 3”-ul nu va fi prezent, la turneu vor participa totuși Daniil Medvedev (locul 2 ATP), Stefanos Tsisipas (locul 5 ATP) sau Alexander Zverev (locul 7 ATP).

Sezonul european pe zgură începe pe 5 aprilie cu turneele ATP 250 de la Marbella (Spania) şi Cagliari (Italia). Prima competiție de anvergură pe această suprafaţă începe pe 11 aprilie, fiind Masters 1.000 de la Monte Carlo.