​Jaqueline Cristian a jucat foarte bine împotriva Svetlanei Kuznetsova, însă experiența rusoaicei (35 ani) și-a spus cuvântul și aceasta s-a calificat în semifinalele competiției de categorie WTA 500 de la Sankt Petersburg (6-7, 6-3, 6-3).

Jaqueline CristianFoto: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cristian (160 WTA, venită din calificări), aflată la cea mai mare performanță a carierei, a început excelent partida și a câștigat primul set la capătul unui tiebreak în care a fost condusă cu 5-2. Românca s-a impus în cinci puncte consecutive și părea să întoarcă soarta partidei în favoarea sa.

Chiar dacă Jaqueline a început setul secund cu un break, Kuznetsova (39 WTA) a revenit rapid cu un game câștigat la 0 la retur. Rusoaica a servit foarte puternic până la finalul partidei (a câștigat 82% dintre punctele jucate cu primul serviciu - 50/61), iar Jaqueline a reușit de prea puține ori să mai pună probleme (românca a obținut cele mai multe puncte când schimburile au fost mai lungi). Câte două break-uri în ultimele două seturi au fost suficiente pentru Svetlana și rusoaica s-a impus după două ore și 15 minute de joc.

De știut:

  • Pentru parcursul de la Sankt Petersburg, Jaqueline Cristian va primi un premiu în valoare de 15.500 de dolari şi 125 de puncte (va urca până pe locul 141 WTA - cea mai bună clasare a carierei).
  • Pentru un loc în finală, Svetlana Kuznetsova se va duela cu Daria Kasatkina (61 WTA, cap de serie nr. 8). În cealaltă semifinală se întâlnesc tot două rusoaice: Margarita Gasparyan (126 WTA, a eliminat-o pe Ekaterlina Alexandrova, principala favorită) și Vera Zvonareva (145 WTA, fost loc 2 mondial).

  • Turneul de la Sankt Petersburg are premii totale de 565.000 de dolari.