​Grecul Stefanos Tsitsipas şi germanul Alexander Zverev, principalii favoriţi ai turneului de tenis de la Acapulco (Mexic), s-au calificat în semifinalele acestei competiţii de categoria ATP 500, dotată cu premii totale în valoare de 1.053.560 de dolari, informează Agerpres.

Stefanos TsitsipasFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tsitsipas, favoritul numărul unu, l-a eliminat joi, în sferturile de finală, pe canadianul Felix Auger-Aliassime, cap de serie numărul 7, în faţa căruia s-a impus cu 7-5, 4-6, 6-3.

El se va lupta pentru un loc în finală cu italianul Lorenzo Musetti (19 ani), venit din calificări, care l-a învins cu 6-4, 7-6(3) pe bulgarul Grigor Dimitrov (nr. 5). Italianul trecuse anterior de argentinianul Diego Schwartzman şi de americanul Frances Tiafoe.

Alexander Zverev a acces, în schimb, în penultimul act fără să joace, adversarul său de joi, norvegianul Casper Ruud, declarând forfait din cauza unei accidentări la încheietura mâinii drepte.

Germanul îl va înfrunta în semifinale pe compatriotul său Dominik Koepfer, care s-a impus cu 7-5, 6-4 în faţa britanicului Cameron Norrie.