Criticată în trecut pentru că a ales să se pregătească pentru anumite turnee în detrimentul participării la FedCup (n.r. actuala "Billie Jean King Cup"), Simona Halep a anunțat că va face parte din echipa României, luna viitoare, împotriva Italiei.

Simona Halep, in FedCupFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ce a spus Simona Halep despre participarea sa la FedCup:

  • "O să încep cu partea în care am declarat anul trecut în decembrie că nu o să joc FedCup, că am turneu săptămână de săptămână și aș fi vrut să fiu cât se poate de fresh la Jocurile Olimpice. Dar, nejucând luna aceasta deloc, am avut timp să mă odihnesc, să mă recuperez și vreau să spun că o să joc FedCup.
  • Mereu am jucat cu sufletul, accidentată, neaccidentată, am jucat. Mă bucur că am șansa să joc din nou, sunt foarte bine să merg acolo și să câștig niște puncte pentru România.

  • Mereu a fost o emoție diferită când am jucat FedCup. E diferit, foarte diferit. Și Grand Slam să joci, finală, semifinală, ai emoții, dar la FedCup e cu totul altceva. Îți dorești să câștigi pentru țara ta, pentru echipă.
  • Sunt foarte împăcată pentru că am dat tot ce e mai bun. Într-o zi voi dori să fiu căpitan nejucător. Și după și în timpul carierei, pentru că este o onoare să fii în această funcție", a declarat Simona Halep, într-un interviu pentru emisiunea "Așii tenisului" de la Digisport.

Simona Halep declarase că nu va participa la FedCup, principalul său obiectiv fiind Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde speră să obțină o medalie.

România va întâlni Italia, în barajul pentru menţinerea/promovarea în Grupa Mondială a "Billie Jean King Cup", fosta FedCup. Meciurile vor avea loc în 16 şi 17 aprilie, la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă.

Simona Halep, despre turneele din Australia și participarea sa la Miami Open:

  • “Sunt destul de mulţumită de parcursul de la turneele din Australia. Primele 14 zile, de carantină, nu au fost uşoare, dar nu pot să mă plâng, pentru că au fost condiţii destul de bune. La Melbourne am putut să joc câteva meciuri foarte bune. Doar în aeroport ne-am văzut cu alţi sportivi şi timp de 14 zile nu ne-am văzut cu nimeni. A fost tristeţe foarte mare.
  • A fost incredibil de strict, dar a fost foarte bine că am putut totuşi să jucăm în Australia. Şi Darren (Cahill) a stat cu noi în hotel, nu şi-a văzut familia 14 zile. Australia a fost obositoare cred că pentru toată lumea. Durerea la spate, durerea la corp, am simţit-o după câteva zile, când m-am relaxat.

  • Mă duc la Miami. O să plec săptămâna viitoare. Îmi doresc tare mult să pot să fac câteva meciuri bune, pentru că am nevoie de meciuri oficiale. Am avut acum, din nou, o lună de pauză. O să vedem, pe hard nu e uşor şi în America nu e uşor, unde multe fete sunt acomodate deja, se antrenează acolo. Vreau să joc bine, vreau să fiu atentă pe ce am de făcut pe teren.
  • La US Open nu m-am dus, am renunţat din teamă. Recunosc! Din teama virusului. Acum am şi făcut virusul, am şi vaccinul, aşa că totuşi sunt un pic mai safe decât în august, când s-a jucat US Open. Dacă jucam Doha şi Dubai probabil nu aş fi mers la Miami. Un rol important în luarea acestei decizii l-a avut Darren. A vrut foarte mult să joc la Miami pentru că e un turneu bun” - Simona Halep, potrivit News.ro.

Turneul de la Miami, de categorie WTA 1.000, va avea loc în perioada 23 martie - 3 aprilie.