R​afael Nadal, locul 3 ATP, s-a retras de la turneul de 1.000 de puncte Miami Open. Spaniolul a precizat că doreşte să se refacă după o accidentare suferită la spate, pentru a fi apt în vederea sezonului pe zgură.

Rafael NadalFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Vă anunţ cu tristeţe că nu voi juca la Miami, un oraş pe care îl iubesc. Trebuie să mă recuperez complet şi să mă pregătesc pentru sezonul pe zgură din Europa", a scris Nadal, pe reţelele de socializare.

Ultimul meci oficial disputat de Rafa a fost cel din sferturile de la Australian Open, acolo unde a fost învins de Stefanos Tsitsipas cu toate că a condus la un moment dat cu 2-0 la seturi. În ultimele săptămâni, Nadal a renunțat la mai multe turnee: Rotterdam, Acapulco și Dubai.

În afara fostului lider ATP, în vârstă de 34 de ani, la Miami nu va concura nici Roger Federer, locul 6 ATP, şi el insuficient refăcut după o accidentare, la genunchi.

Miami Open a avea loc între 23 martie şi 4 aprilie, scrie News.ro.

Sezonul european pe zgură începe pe 5 aprilie cu turneele ATP 250 de la Marbella (Spania) şi Cagliari (Italia), înaintea primei competiţii de anvergură pe această suprafaţă, Masters 1.000 de la Monte Carlo (11-18 aprilie).