Tenismenul bosniac Damir Dzumhur a refuzat să mai continue meciul său din turul doi al turneului ATP500 de la Acapulco, după ce s-a arătat vizibil nemulțumit de o decizie a arbitrului. Ca urmare, Dzumhur a fost descalificat.

DzumhurFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dzumhur, a cărui cea mai bună clasare a fost locul 23 ATP în 2018, și-a pierdut controlul în momentul în care mingea adversarului său, olandezul Botic van de Zandschulp, a fost declarată în teren de arbitrul de linie. Decizia a venit în contextul în care bosniacul servea la 5-5 și 40-40 în primul set.

La decizia arbitrului, bosniacul și-a aruncat furios racheta și a mers direct spre arbitrul de scaun pentru a-l trage la răspundere, informează Reuters.

Ulterior, Dzumhur a pierdut game-ul, iar scorul era 6-5 în favoarea adversarului. În continuare, tenismenul bozniac a continuat să comenteze și a fost sancționat de arbitrul de scaun pentru comportament nesportiv.

Revenit pentru al doilea set, Dzumhur a câștigat pe serviciul adversarului, dar a continuat comportamentul anterior. În acel moment, arbitrul de scaun l-a sancționat cu un punct.

Bosniacul și-a pierdut din nou cumpătul și și-a aruncat racheta în geantă, pentru ca mai apoi să bată pumnul cu van de Zandschulp, semn că nu va continua meciul.

Supervizorul a discutat în continuare cu Dzumhur, în timp ce adversarul părăsise deja terenul. ATP nu a comentat cu privire la evenimentul pe care Damir Dzumhur, actualul număr 125 ATP, l-a provocat.​