Nu a fost tocmai genul de revenire la care se aștepta probabil marele campion elvețian, iar înfrângerea de la Doha i-a schimbat complet profilul sezonului 2021. Roger Federer a renunțat recent la încă un turneu important, iar așteptarea fanilor pentru o revedere ar putea fi pusă din nou serios la încercare.

HotNews.roFoto: Hotnews

A jucat două meciuri de la revenire (cu Daniel Evans și Nikoloz Basilashvili), iar după eliminarea de la Doha și-a reconfigurat întregul sezon.

A spus pas și la Monte Carlo

Jurnaliștii de la ESPN au anunțat că Roger Federer nu va participa la turneul de la Monte Carlo, Masters unde a evoluat ultima dată în 2016. Mister Perfect nu a câștigat niciodată în carieră turneul care deschide practic sezonul de zgură.

Această veste nu pică tocmai bine pentru fanii elvețianului, fiind foarte posibil ca favoritul lor să complet peste tot sezonul de "terre battue".

Oricum, șansele ca Federer să câștige vreun trofeu pe zgură erau destul de mici: Nadal, Djokovic și Thiem fiind marii favoriți.

Aflat cu doar câteva luni de zile înainte de Wimbledon și Jocurile Olimpice, Roger se va concentra cât mai mult pe antrenamente dure care să-l readucă în prim-planul sportului alb.

Wimbledon, marele asalt (posibil ultimul)

Presa de specialitate vorbește despre ceea ce gândeau și fanii lui Federer: ediția din acest an de la Wimbledon va fi marea țintă a sportivului care va împlini 40 de ani în prima parte a lui august.

Este turneul care i-ar putea îndeplini dorința campionului din Basel: titlul de Grand Slam cu numărul 21.

De asemenea, Olimpiada de la Tokyo este o țintă importantă pentru Mister Perfect: este medalia care îi lipsește din impresionantul CV. În plus, Jocurile Olimpice sunt găzduite de Japonia, țară de unde vine unul dintre principalii sponsori ai lui Roger (n.r. Uniqlo).

Este încă devreme pentru speculații, dar este posibil ca fanii lui Federer să fie nevoiți să aștepte din nou (câteva luni) pentru a-și vedea idolul la treabă, iar acest lucru să se întâmple direct în scurtul sezon de iarbă.

Ce turnee vor face anul acesta parte din sezonul de iarbă:

Libema Open (7-13 iunie), la 's-Hertogenbosch

MercedesCup (7-13 iunie), la Stuttgart

Cinch Championships (14-20 iunie), la Londra

Noventi Open (14-20 iunie), la Halle

Mallorca (20-26 iunie)

Eastbourne (21-26 iunie)

Wimbledon (28 iunie - 11 iulie) / marea țintă a lui Roger

Newport (12-18 iulie).

Nu are parte de liniște după revenire - Roger Federer, atacat de unul dintre "copiii" săi din circuit