Garbine Muguruza a obținut, vineri, calificarea în finala turneului WTA 1000 de la Dubai, iberica trecând, scor 6-4, 7-6(5), de Elise Mertens.

Garbine MuguruzaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Favorită numărul nouă la Dubai, Garbine a reușit să ducă partida în zona ei de confort: și-a pus în multe momente în valoare forța superioară, serviciul precis și calitățile de la retur.

De cealaltă parte, Elise are tenisul necesar pentru a pune probleme într-o zi bună, însă nu și-a găsit neapărat inspirația în momentele importante ale disputei de la Dubai.

Primul set a fost unul încărcat de break-uri: în total au fost cinci. Iberica a avut câștig de cauză, scor 7-5.

Setul al doilea a fost unul de un dramatism aparte: Garbine a condus cu 5-3 și a ratat patru mingi de meci până la momentul în care a fost egalată pe tabelă (5-5).

Au mai urmat două break-uri, iar manșa a fost împinsă în tiebreak. Belgianca a condus cu 3-1, dar a avut parte de momente dificile: a pierdut următoarele cinci puncte consecutive.

Muguruza a ajuns în situația de a avea alte trei mingi de meci (6-3), iar disputa a încheiat-o la ultima strigare (7-6(5), după ce mai a mai ratat două șanse de meci.

Garbine are 7 titluri WTA câștigate în carieră, două dintre acestea fiind de Grand Slam: Roland Garros (2016) și Wimbledon (2017).

Pentru titlul de la Dubai, Muguruza se va duela cu Barbora Krejcikova (63 WTA), care a trecut de Jil Teichmann (54 WTA), scor 7-5, 6-2.