Andrey Rublev s-a calificat în semifinalele turneului de la Doha (Qatar) fără să joace niciun meci, lucru care nu s-a mai întâmplat din 1990, de la crearea circuitului ATP, transmite joi presa internaţională.

Andrey RublevFoto: Ella Ling/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rublev, 23 de ani, a fost calificat direct în turul doi profitând de faptul că este cap de serie numărul trei al competiției (a avut tur liber).

Cel pe care ar fi trebuit să-l întâlnească în turul secund, francezul Richard Gasquet (50 ATP), a renunţat din cauza accidentării la un picior.

Joi, în sferturi de finală, rusul ar fi urmat să-l întâlnească pe ungurul Marton Fucsovics, locul 46 mondial, dar şi acesta a declarat forfait. Potrivit organizatorilor, Fucsovics s-a retras din cauza unor probleme la spate.

Rublev va juca în semifinale cu învingătorul duelului dintre austriacul Dominic Thiem (4 ATP) şi spaniolul Roberto Bautista Agut (13 ATP).

Rublev a câştigat 13 din primele 14 meciuri pe care le-a jucat de la startul sezonului.

Câştigător al competiţiei pe echipe ATP Cup la Melbourne, ajuns apoi în sferturi Australian Open, el s-a impus duminică în turneul de la Rotterdam învingându-l în finală tocmai pe Marton Fucsovics, transmite Agerpres.

Rusul poate conta pe proba de dublu pentru a menţine ritmul. Asociat compatriotului său Aslan Karatsev, el a atins semifinalele la Doha şi la dublu, disputând însă primele două tururi.

De știut:

Premiul pentru calificarea în semifinale este de $52.595. Este suma pe care Rublev a câștigat-o fără să joace vreun minut pe tabloul de simplu de la Doha.