Seria câștigătoare s-a oprit în sferturile de la Dubai, după un meci pe care a dat senzația că-l are în mână. Jessica Pegula a avut 1-0 la seturi și 5-2, iar mai apoi a ratat și trei mingi de meci. A fost învinsă în cele din urmă de experimentata Elise Mertens.

Jessica PegulaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pegula a fost atât de aproape să mai facă o "victimă" dintre favorite: americanca a câștigat primul set cu 7-5, a condus în al doilea cu 5-2, iar la 5-4 a ratat trei mingi de meci. A cedat până la urmă manșa cu 7-5.

Elise Mertens a avut marele merit de a fi crezut în forțele sale până la capăt.

Doborâtă din punct de vedere mental după pierderea setului al doilea, Jessica nu a mai contat practic în decisiv, unul cedat la zero. Partida maraton a durat două ore și 47 de minute. Mertens a câștigat (5-7, 7-5, 6-0) un meci în care a renăscut din propriile erori.

  • Belgianca este în semifinale la Dubai, acolo unde se va duela cu învingătoarea partidei dintre Garbine Muguruza (favorită 9) și Aryna Sabalenka (3).

De știut:

  • Pegula are 12 victorii și 5 înfrângeri în acest an.
  • În 2021, Pegula a ajuns în sferturi la Australian Open, în semifinale la Doha, iar acum a atins faza sferturilor și la Dubai.
  • Numele importante pe care Jessica a reușit să le învingă în 2021: Kristina Mladenovic, Sofia Kenin, Victoria Azarenka, Elina Svitolina și Karolina Pliskova (în două rânduri).
  • În urma parcursului bun de la Dubai, Pegula se află pe locul 33 în ierarhia live a WTA (salt de trei locuri, cea mai bună clasare din carieră).

Turneul de la Dubai se dispută pe hard, între 7-13 martie 2021, iar premiile totale sunt în valoare de $1.835.490. Ultima campioană: Simona Halep, în 2020.