Sorana Cîrstea (67 WTA) și-a permis luxul de a rata prea multe șanse în meciul cu Anett Kontaveit, iar sportiva din Estonia a profitat de carențele din jocul adversarei. Sorana a fost eliminată în turul al doilea de la Dubai la capătul unui meci echilibrat de două seturi (6-4, 7-5), senzația fiind aceea că ar fi putut face mai mult în momentele importante.

Sorana CirsteaFoto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

Primul set al partidei putem spune că a fost unul al șanselor ratate pentru Sorana. A condus cu 2-0, a pierdut următoarele patru game-uri consecutive (2-4), dar roller-coaster-ul a continuat, iar Cîrstea a egalat la 4.

Au urmat însă două game-uri foarte echilibrate, cu șanse de fiecare parte a fileului, dar cu o Sorana care nu a găsit liniștea interioară necesară pentru un final de set electrizant. Anett a profitat până la urmă, iar setul i-a revenit cu 6-4.

Setul al doilea a fost unul în care s-a mers cu serviciul până la 6-5 în favoarea lui Kontaveit (au fost șanse de break, dar nefructificate). Deși în precendentul game de la lansare salvase o minge de meci, Sorana nu a putut evita înfrângerea (7-5), meciul încheindu-se cu o dublă greșeală. Confruntarea a durat o oră și 42 de minute.

De știut:

  • Pentru parcursul de la Dubai, Cîrstea va primi $13.300 și 60 de puncte WTA.
  • Sorana a rămas fără set câștigat în fața lui Kontaveit și după al treilea meci direct.

2021, Dubai: 6-4, 7-5 pentru Kontaveit

2020, Dubai: 6-1, 6-3 pentru Kontaveit

2016, Poitiers: 6-4, 6-4 pentru Kontaveit.

De știut:

După retragerea Simonei Halep, principala favorită a competiției de la Dubai este Elina Svitolina. De asemenea, lista absențelor de seamă este completată de Ashleigh Barty (1 WTA) și Naomi Osaka (2 WTA).

Turneul de la Dubai se dispută pe hard, între 7-13 martie 2021, iar premiile totale sunt în valoare de $1.835.490.