Patricia Țig a încheiat rapid socotelile cu turneul WTA 1000 de la Dubai, sportiva noastră fiind eliminată, scor 6-3, 6-3, de Jelena Ostapenko în runda inaugurală.

Patricia TigFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Patricia (61 WTA) a început cu mult avânt meciul cu Jelena - a făcut două break-uri consecutive, dar din păcate nu a putut fi vorba de vreo desprindere pe tabelă.

Jucătoarea noastră a fost vulnerabilă de la lansare, nu și-a găsit ritmul, iar letona (51 WTA) a taxat-o prompt de la retur.

Ba, mai mult, la 3-2 în favoarea adversarei, Țig și-a mai cedat încă o dată serviciul, iar diferența de pe tabelă s-a dovedit a fi decisivă pentru câștigarea primului set (6-3).

Patricia nu a avut mai multă încredere în game-urile de serviciu nici în setul al doilea, unul în care Jelena s-a distanțat la 3-1.

Țig a reușit să țină mai bine în frâu erorile neforțate, iar tabela i-a surâs din nou (a egalat la 3). A fost doar o tresărire de orgoliu, sportiva noastră nereușind să mai câștige vreun game până la finalul partidei (6-3).

Meciul a durat o oră și 21 de minute.

  • Pentru prezenţa pe tabloul principal, Ţig va primi un premiu de 10.750 de dolari şi un punct WTA.
  • Cele două se mai întâlniseră o singură dată: în finala de la Saint-Petersburg, din 2015. Atunci a fost 3-6, 7-5, 6-2 pentru Ostapenko.

România are o singură reprezentantă în turul doi al întrecerii: Sorana Cîrstea. Din păcate, Ana Bogdan și Patricia Țig au fost deja eliminate. De asemenea, Irina Begu urmează să o întâlnească, tot luni, pe Garbine Muguruza.

De știut:

După retragerea Simonei Halep, principala favorită a competiției de la Dubai este Elina Svitolina. De asemenea, lista absențelor de seamă este completată de Ashleigh Barty (1 WTA) și Naomi Osaka (2 WTA).

Turneul de la Dubai se dispută pe hard, între 7-13 martie 2021, iar premiile totale sunt în valoare de $1.835.490.

Ana Bogdan, eliminată de la Dubai de o fostă finalistă de la Roland Garros