Mihaela Buzărnescu nu a reușit să facă pasul spre optimile turneului de la Lyon, sportiva noastră fiind eliminată, marți, de a patra favorită a întrecerii franceze, Kristina Mladenovic, scor 5-7, 7-5, 6-2.

Mihaela BuzarnescuFoto: Paul CROCK / AFP / Profimedia

Afată în prezent pe locul 135 în lume, Miki a câștigat primul set cu 7-5. Au fost nu mai puțin de cinci break-uri, cele două jucătoare arătând carențe mari în game-urile de serviciu.

Coordonatele nu s-au schimbat nici în al doilea set: șapte break-uri. Franțuzoaica a condus la un moment dat cu 5-2, Buzărnescu a revenit și a egalat, dar ultimele două game-uri au mers în statistica lui Mladenovic (7-5).

Din păcate, Miki a resimțit pierderea celui de-al doilea set, iar în decisiv nu prea a mai contat în joc: și-a cedat în două rânduri serviciul și a pierdut cu 6-2.

Partida a fost una lungă, de două ore și 42 de minute.

UPDATE: Tot în runda inaugurală a părăsit competiția și Irina Bara: 6-7(3), 7-6(5), 3-6 cu Stefanie Voegele (122 WTA).

De știut:

  • Pentru participarea la turneul de la Lyon, Miki va primi € 2.157 și un punct în clasamentul WTA.
  • În turul doi (optimi), Kiki va da peste Margarita Gasparyan (131 WTA).
  • Kristina Mladenovic se află în prezent pe locul 53 în lume, iar cea mai bună poziție ocupată a fost 10 (în octombrie 2017).
  • Calificarea în optimi este recompensată cu € 2.963 și 30 de puncte în ierarhia WTA de simplu.

Competiția de la Lyon face parte din categoria WTA 250, se dispută pe hard, iar premiile sunt în valoare totală de $235.238. Ediția din 2020 a fost câștigată de Sofia Kenin, în timp ce la dublu s-a impus perechea Laura Ioana Paar / Julia Wachaczyk (România / Germania).