Revenirea în circuit este programată pentru săptămâna viitoare la Doha, iar fanii îl așteaptă cu brațele deschise și cu speranțe. Roger Federer nu va lua însă parte la un turneu important și unde este campion en-titre, Miami.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform cotidianului Miami Herald, Federer va participa la Doha (8-13 martie) și Dubai (14-20 martie), iar după va lua o pauză. Ceea ce înseamnă că Mister Perfect nu va participa la Mastersul de la Miami.

De altfel, elvețianul este (încă) campion en-titre, după ce a cucerit trofeul în 2019, iar ediția din 2020 nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus.

Va fi o lovitură de imagine importantă pentru organizatorii americani ai întrecerii (24 martie - 4 aprilie), aceștia sperând că vor avea la start celebrul BIG 3: Federer - Nadal - Djokovic.

Dacă totul decurge conform planului, Roger va putea fi totuși văzut la Doha după o absență de 13 luni din circuitul mondial.

De la ultimul meci disputat (semifinala de la AO 2020 contra lui Djokovic), Federer a trecut prin două operații la genunchi.

Informația forfaitului lui Roger de la Miami a fost prezentată în premieră de postul elvețian RTS.

În această săptămână, Federer a fost egalat de Novak Djokovic în ceea ce privește numărul de săptămâni pe locul 1 în ierarhia ATP (310).

Mister Perfect a câștigat de 4 ori titlul la Miami, ultima dată în 2019.