Ekaterina Bychkova a fost o jucătoare ușor de uitat: cel mai bun loc ocupat în clasamentul WTA a fost 66, iar cea mai importantă performanță a venit la US Open-ul din 2005: a eliminat-o atunci în runda inaugurală pe campioana en-titre, Svetlana Kuznetsova. Rusoaica ajunsă la 35 de ani are însă povești picante din circuitul mondial cu mult alcool, țigări, flirturi între unii oficiali și jucătoare și sportive lesbiene. În plus, un episod prea puțin cunoscut este acela că a fost nevoită să-și încheie cariera pentru că s-a luat la bătaie cu o adversară.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe scurt despre Ekaterina Bychkova (poate unii își vor aduce aminte de ea)

  • La ediția din 2005 a US Open-ului a reușit marea surpriză: a eliminat-o în turul întâi pe Svetlana Kuznetsova (6-3, 6-2), campioana en-titre de la Flushing Meadows în acel moment (a cucerit trofeul în 2004).
  • Cel mai bun loc ocupat în clasamentul WTA a fost 66 (pe 20 februarie 2006).
  • A adunat din premiile din tenis $1.000.612. S-a aflat de 15 ori pe tablorile principale de la Grand Slam-uri în perioada 2005-2011.

Bătaia de la care a pornit suspendarea de 18 luni

În urmă cu cinci ani, Ekaterina a întâlnit-o pe Kristina Kucova (n.r. pe 26 octombrie 2015) într-un turneu ITF de 100.000 de dolari disputat la Nanjing, în China.

În setul trei al unei partide cu mare risipă de energie, slovaca a acuzat unele crampe. A fost intriga unui moment care avea să ducă la o bătaie și la o suspendare de 18 luni din circuitul profesionist feminin.

"În setul al treilea, Kucova a început să aibă crampe. Conform regulamentului, nu poți chema trainerul pentru așa ceva. De asemenea, nu ai dreptul să întrerupi meciul și să stai întinsă pe teren timp de cinci minute.

Supervizorul a venit și i-a dat voie la un medical time-out. Îmi era clar că flirta cu ea (a povestit într-un interviu pentru Eurosport Rusia că observase pe durata săptămânilor state în China o anumită apropiere între cei doi).

După câteva minute, Kucova a revenit ca nouă pe teren: lovea mingea cu forță și se deplasa fantastic dintr-o parte în alta. A fost eliberarea mentală de care avea nevoie, în timp ce eu am clacat", povestește Ekaterina.

Slovaca a câștigat în cele din urmă meciul (5-7, 7-6(1), 6-3), iar rusoaica a fost invitată să facă o plimbare de jumătate de oră pentru a se calma.

S-au ocolit, dar tot s-au întâlnit

"După minute bune, această trece zâmbitoare pe lângă mine. Am văzut negru în fața ochilor și am sărit la bătaie.

După două zile, supervizorul mi-a comunicat că totul a fost înregistrat pe o cameră de supraveghere. Episodul s-a întâmplat în exteriorul unui hostel care se afla în apropiere, dar nu unul oficial al turneului", își aduce aminte Ekaterina, citată de ubitennis.net.

Rusoaica a completat spunând că nu era prima dată când observa o anumită apropiere între unii oficiali și anumite jucătoare din circuit.

Suspendare și amendă

Răfuiala s-a încheiat cu o suspendare de 18 luni din circuit și cu o amendă de 3.150 de dolari.

A avut dreptul să facă recurs, dar a renunțat la această idee deoarece nu dorea să dea bani unui avocat și să se tot plimbe la Londra pentru audieri la ITF. De asemenea, rusoaica a mai precizat că în acel moment era cumva "sătulă de tenis".

La cinci ani distanță și ajunsă la vârsta de 35 de ani, Ekaterina și-a mai dat o șansă mică: a revenit în această săptămână pe teren la un turneu ITF de la Moscova, acolo unde a fost învinsă de Anastasia Tikhonova, locul 611 WTA.

* Kristina Kucova (aflată în prezent pe locul 149 WTA) nu a comentat în niciun fel până acum incidentul povestit de Ekaterina Bychkova.

Kristina Kucova - Sursa foto: Instagram

Regretă incidentul care a dus la suspendarea de 18 luni

"Noi, oamenii, ajungem uneori la limită, iar aici nu mă refer doar la tenis, ci în general. Este foarte important cum ajungem să acționăm sub impulsul nervilor. Nu Kucova a fost problema atunci, cu toate că a acționat greșit. Cineva i-a permis (supervizorul), voia să câștige cu orice preț.

Responsabil de tot incidentul a fost doar supervizorul, care deși cunoștea regulamentele s-a comportat după bunul plac. Kucova nu este însă singura, mai sunt și altele care se comportă așa pe teren.

Printre altele, am mai aflat că respectivul supervizor nu mai lucrează în circuit. Ce s-ar întâmpla dacă l-aș întâlni? Nimic, totul este istorie", a concluzionat Ekaterina Bychkova.

Circuitul WTA, plin de lesbiene

În urmă cu aproximativ patru ani, Ekaterina a ținut prima pagină a ziarelor după ce a declarat că în circuitul WTA este plin de jucătoare lesbiene.

"Nu m-am simțit în largul meu, aveam sentimentul acela că nu pot acționa liber, parcă mă urmăreau tot timpul. Nu mi se pare normal să mă dezbrac în vestiar cu ele și să fiu privită", a precizat la acel moment Bychkova în legătură cu jucătoarele lesbiene din circuitul mondial.

Arbitrii, orbi - jucătorii, idioți

O altă declarație a rusoaicei care a făcut valuri a fost: "Jucătorii cred despre arbitri că nu văd niciodată nimic din ceea ce ar trebui. Iar arbitrii consideră că jucătorii sunt niște idioți. E posibil să avem cu toții dreptate" - Ekaterina Bychkova.

Rusoaica s-a remarcat și cu alte episoade mai puțin cunoscute din tenisul mondial:

  • Maria Sharapova nu merita să fie portdrapelul Rusiei la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2021. "Viața ei are legătură doar cu SUA, conexiunile cu Rusia sunt aproape inexistente. De ce să fie portdrapel?"
  • L-a criticat pe David Ferrer că fumează precum un individ care nu are nicio legătură cu sportul de performanță.
  • A spus despre unele jucătoare din Belgia (nu a vrut să dea nume) că fumează și beau la petrecerile organizate de WTA, iar a doua zi joacă tenis mai bine decât ea.
  • L-a caracterizat fără nicio reținere pe Stan Wawrinka despre care a spus că este un "Party animal".
  • La un turneu, Yulia Putintseva s-a plâns că Maria Sharapova nu a salutat-o în vestiar. Răspunsul Ekaterinei a lăsat-o fără cuvinte pe Putintseva: "Și de ce ar trebui?"
  • A mai fost aproape de o bătaie cu o adversară la un meci din circuitul ITF. De această dată, numele rivalei este unul mult mai cunoscut: Barbora Strycova. După un meci maraton de trei ore, Ekaterina a mărturisit că ea și cehoaica au reușit cu dificultate să nu se ia la bătaie. Efectiv, nu era suficient loc pe marginea terenului pentru cele două sportive. Episodul s-a încheiat doar cu o sesiune de cuvinte grele adresate din ambele părți.