Novak Djokovic a redus încă o dată ecartul față de Roger Federer și Rafael Nadal în cursa titlurilor de Grand Slam după ce a cucerit al nouălea trofeu la Australian Open. Momentul fericit din cariera lui Nole a fost valorificat imediat de tatăl Srdjan: acesta a ieșit la rampă cu o nouă serie de declarații.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fiul Novak, perceput ca un zeu

Într-un interviu pentru publicația Kurir, Srdjan a ieșit din nou la rampă cu o serie de declarații. Tatăl liderului mondial a încercat să explice unele lucruri care au legătură cu fiul său.

"V-ați pus vreodată întrebarea de ce joacă cel mai bun tenis în China? Pentru că simte că oamenii îl iubesc acolo, chiar îl iubesc. În China, în India, în Rusia, în Brazilia, în Africa...Novak e perceput ca un zeu peste tot" - Srdjan Djokovic.

I-a certat pe jurnaliștii sârbi

"Mereu e ceva greșit (n.r. la ceea ce face sau spune Nole). Și voi, jurnaliștii din Serbia, întrebați-vă când veți mai avea un asemenea miracol în Serbia... De ce nu îl glorificați așa cum merită, pentru munca și caracterul său?

Întrebați-vă asta pentru că voi sunteți formatori de opinie. De ce preluați toate știrile negative scrise de ziariștii din Anglia, să scrie ei ce vor" - Srdjan Djokovic.

Nu putea să nu-l aducă în discuție pe Roger Federer

De-a lungul timpului, tatăl lui Novak a arătat în nenumărate rânduri că nu-l are deloc la inimă pe Roger Federer (l-a criticat și pe Rafael Nadal, dar nu la fel precum pe campionul elvețian).

"Novak nu se luptă doar pentru el, ci pentru toți jucătorii de tenis. Ați văzut bunele lui maniere? Cum își salută un adversar la final, cum îi întinde mâna peste fileu sau îl pupă când pierde. Ce sportiv mai face asta?

Foarte rar cineva primește un premiu pentru fair-play, iar voi știți cu adevărat câte astfel de premii a primit Federer? 15" - Srdjan Djokovic.

Hegemonia va mai dura un an și jumătate

"În următorul an, un an și jumătate, el va fi cel mai bun la toate capitolele (n.r. va depăși toate recordurile), iar când se va retrage, orice va face, va fi la fel de performant cum e și acum în tenisul mondial", a completat Srdjan Djokovic.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam:

1 Roger Federer, Rafael Nadal 20

3 Novak Djokovic 18

4 Pete Sampras 14

5 Roy Emerson 12

6 Rod Laver, Bjorn Borg 11 etc.