​Pe durata Australian Open, Novak Djokovic a vorbit despre greutățile întâmpinate de jucători din cauza carantinei impuse de organizatori. Liderul mondial a precizat chiar că una dintre variante ar fi boicotarea sezonului. Rafael Nadal îi oferă un răspuns marelui său rival.

Novak DjokovicFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mulți sporitivi au acuzat pe rețelele sociale dificultățile întâmpinate de-a lungul săptămânilor de carantină de la Melbourne.

Novak Djokovic le-a luat apărararea colegilor de circuit, sârbul precizând că s-ar putea ajunge chiar la boicotarea sezonului dacă jucătorii vor fi obligați la același fel de carantină precum cea din Australia.

Rafael Nadal nu este de acord cu punctul de vedere al rivalului său, ibericul afirmând că sportivii trebuie să se descurce așa cum pot, fiind o perioadă dificilă pentru toată omenirea, nu doar pentru jucătorii de performanță.

Ce spune Rafa despre o boicotare a sezonului din tenisul mondial

"Novak Djokovic are dreptate, dar doar dintr-un punct de vedere: lucrurile sunt grele pentru noi, în tenis, pentru că Guvernele țărilor unde există turnee schimbă constant regulile.

Dar un lucru e foarte clar, avem doar două opțiuni: fie oprim turul, fie mergem mai departe, suportând consecințele de rigoare.

Personal optez pentru a doua variantă. E greu pentru jucători, bineînțeles, să fie în carantină la fiecare turneu, să nu aibă voie să iasă din "bula" creată, să nu aibă voie să își aducă membrii staffului.

Stai departe de familie, pentru că nu are voie să călătorească alături de tine la aceste competiții. E mai greu decât a fost vreodată în trecut, clar.

Dar, pe de altă parte, dacă nu mai jucăm, ce se va întâmpla? Când vom relua din nou competițiile?

Sunt o mulțime de jucători care depind de banii din turnee. Dar nu e vorba doar de sportivi, sunt o mulțime de alți oameni care și-ar pierde slujbele dacă tenisul se oprește din nou" - Rafael Nadal, citat de tennisworldusa.org, conform Eurosport.

Clasament Grand Slam-uri:

1 Roger Federer / Rafael Nadal 20

2 Novak Djokovic 18.

Antrenorul lui Djokovic știe cum va decurge lupta titlurilor de Grand Slam - Vestea proastă dată fanilor lui Federer

VIDEO De neoprit: Novak Djokovic, campion la Australian Open pentru a noua oară