Daniil Medvedev și Novak Djokovic au ieșit puțin din tiparele cu care ne-am învățat la discursurile de după încheierea unei finale de Grand Slam. Rusul a povestit un episod mai puțin cunoscut despre sârb, pentrecut în momentul în care Medvedev nu se afla printre primii 500 de jucători ai lumii.

Novak Djokovic si Daniil MedvedevFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Discursul surprinzător al lui Novak Djokovic după al 9-lea titlu de la AO: "Nu m-ai mai sunat"

Ce a spus rusul despre sârb

"Felicitări lui Nole, este incredibil ce a reuşit, nouă trofee aici (n.r. la Melbourne). M-am antrenat prima dată cu Nole când eram cred pe locul 500 în lume sau pe 600, la Monaco.

El era deja numărul unu şi tocmai ce câştigase Wimbledon-ul. M-am gândit, ok, nu o să vorbească cu mine. Era un zeu pentru mine.

Şi pentru că eram timid, eu nu spuneam nimic, iar el îmi punea întrebări, îmi vorbea ca unui prieten.

Nu s-a schimbat deloc de când eram locul 600 în lume până am ajuns pe locul 4 în lume (n.r. va fi pe 3 începând de săptămâna viitoare). Eşti un mare om. Felicitări" - Daniil Medvedev, la finalul partidei cu Novak Djokovic.

Se anunța o finală echilibrată de Australian Open, așa cum ne avertizau mai toți specialiștii din tenis. Ne-am ales însă doar cu un monolog în toată regula: Nole a fost la un nivel fantastic din punct de vedere mental, i-a sădit lui Daniil Medvedev neîncrederea la fiecare pas, iar rusul a clacat.

A fost 7-5, 6-2, 6-2 pentru sârb, iar noua generație mai are de așteptat: tot "bătrânii" sunt la putere. Djokovic este campion pentru a noua oară la Australian Open: 18 Grand Slam-uri în total.

De știut:

  • Titlurile lui Nole la turneul "de casă" de la Melbourne: 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 și 2021.
  • Sârbul s-a apropiat de marii săi rivali, Roger Federer și Rafael Nadal. Cei doi au câte 20 de titluri de Grand Slam, în timp ce Djokerul a ajuns la 18.
  • Daniil Medvedev s-a putut lăuda cu o serie fantastică de 20 de victorii consecutive în circuitul ATP. De asemenea, rusul avea 12 meciuri la rând câștigate contra adversarilor din TOP 10 mondial. Nu a fost însă de ajuns în fața unui mare campion precum Nole.

FOTO Imaginea zilei în tenisul mondial

De neoprit: Novak Djokovic, campion la Australian Open pentru a noua oară