Djokovic este în culmea fericirii: a cucerit al 9-lea titlu la Australian Open, iar acum s-a apropiat din nou de recordul deținut de Roger Federer și Rafael Nadal (20 de turnee majore). După ce a ridicat trofeul de la Melbourne, Novak a surprins asistența de pe Rod Laver Arena cu discursul său.

Novak DjokovicFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Nu m-ai mai sunat"

"Îi întorc cuvintele frumoase lui Daniil. Eşti un tip grozav, un mare om.

Obişnuiam să petrecem mai mult timp împreună, obişnuiam să ne antrenăm mai mult la Monaco. Nu m-ai mai sunat în ultimii ani.

Dar este plăcut să văd că gândeşti lucruri frumoase despre mine. Îmi place Daniil ca om, în afara terenului.

Pe teren este unul dintre cei mai dificili adversari pe care i-am întâlnit vreodată. Este o chestiune de timp până când o să câştigi un Grand Slam, în mod sigur.

Dacă nu te deranjează, să mai aştepţi câţiva ani. A reuşit o serie de 20 de meciuri fără înfrângere în ultimele luni, este extraordinar”, - Novak Djokovic, după încheierea finalei de la Australian Open.

Se anunța o finală echilibrată, așa cum ne avertizau mai toți specialiștii din tenis. Ne-am ales însă doar cu un monolog în toată regula: Nole a fost la un nivel fantastic din punct de vedere mental, i-a sădit lui Daniil Medvedev neîncrederea la fiecare pas, iar rusul a clacat.

7-5, 6-2, 6-2 pentru sârb, iar noua generație mai are de așteptat: tot "bătrânii" sunt la putere. Djokovic este campion pentru a noua oară la Australian Open: 18 Grand Slam-uri în total.

De știut:

  • Titlurile lui Nole la turneul "de casă" de la Melbourne: 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 și 2021.
  • Sârbul s-a apropiat de marii săi rivali, Roger Federer și Rafael Nadal. Cei doi au câte 20 de titluri de Grand Slam, în timp ce Djokerul a ajuns la 18.
  • Daniil Medvedev s-a putut lăuda cu o serie fantastică de 20 de victorii consecutive în circuitul ATP. De asemenea, rusul avea 12 meciuri la rând câștigate contra adversarilor din TOP 10 mondial. Nu a fost însă de ajuns în fața unui mare campion precum Nole.

FOTO Imaginea zilei în tenisul mondial

De neoprit: Novak Djokovic, campion la Australian Open pentru a noua oară