​Perechea compusă din cehoaica Barbora Krejcikova şi americanul Rajeev Ram a cucerit titlul în proba de dublu mixt a Openului Australiei la tenis, primul turneu de Grand Slam al anului, în finala căruia s-a impus în două seturi, 6-1, 6-4, în faţa cuplului australian Samantha Stosur/Matthew Ebden, după doar 59 minute de joc, sâmbătă la Melbourne.

Barbora Krejcikova si Rajeev RamFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Acesta este al treilea trofeu consecutiv la dublu mixt obţinut de Krejcikova la Australian Open, unde a mai triumfat în 2019 alături Rajeev Raam şi anul trecut, când a făcut pereche cu croatul Nikola Mektic.

De menţionat că Barbora Krejcikova a disputat vineri finala probei de dublu feminin de la Australian Open, alături de compatrioata sa Katerina Siniakova, cele două fiind învinse cu 6-2, 6-3 de perechea Elise Mertens (Belgia)/Arina Sabalenka (Belarus).

Rajeev Ram urmează să evolueze la rândul său, duminică, în finala probei de dublu masculin a competiţiei de la Antipozi, împreună cu partenerul său, britanicul Joe Salisbury, împotriva cuplului Ivan Dodig (Croaţia)/Filip Polasek (Slovacia).

Anul trecut, Ram şi Salisbury au cucerit trofeul la Melbourne, după ce au trecut în ultimul act de australienii Max Purcell/Luke Saville, cu 6-4, 6-2, transmite Agerpres.