Naomi Osaka a intrat în clubul select al jucătoarelor care au câștigat 4 titluri de Grand Slam în carieră, nipona impunându-se pentru a doua oară la Australian Open. La finalul partidei de pe Rod Laver Arena, asiatica a avut și o dedicație de făcut.

Naomi Osaka si trofeul de la AOFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prin succesul de sâmbătă, Naomi le-a egalat la numărul de Grand Slam-uri pe celebrele Kim Clijsters și Arantxa Sanchez Vicario (toate câte 4 titluri majore).

La finalul partidei, nipona le-a mulțumit organizatorilor pentru eforturile depuse, a felicitat-o pe Jennifer Brady pentru prima finală majoră din carieră și a avut de adresat și mulțumiri speciale.

Acestea au mers către echipa sa (din care face parte și Wim Fissette, cel care a pregătit-o și pe Simona Halep în 2014).

"Vreau să mulțumesc echipei mele: am fost împreună atâta timp (face referire și la perioada de carantină de la Melbourne), sunt alături de mine mereu, discutăm mult înaintea meciurilor, iar acest titlu e pentru voi" - Naomi Osaka.

În plus, asiatica și-a arătat recunoștința pentru echipa sa și în momentul în care a fost pusă să dea un autograf pe camera tv:

Naomi Osaka, noua campioană de la Australian Open - Simona Halep a pierdut locul 2 WTA