Calificată în a patra finală de Grand Slam din carieră, Naomi Osaka a glumit la finalul partidei cu Serena Williams despre cheia succesului său: mâncarea grecească. În ultimul act al competiției de la Melbourne, nipona se va duela cu Jennifer Brady.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am făcut multe erori neforțate în primele game-uri, am fost speriată și nervoasă la început. E pentru prima oară în ultimele zile în care am jucat cu public în tribune și m-am simțit mult mai bine pe teren azi. E întotdeauna o onoare să joc împotriva Serenei și mă bucur că am reușit să trec de acest meci greu. Eu când eram mica o urmăream jucând. E un vis devenit realitate să fiu aici, să joc împotriva ei.

Sinceră să fiu, la retur doar am ghicit, e clar că lovește în stânga sau în dreapta, trebuie să fac doar mișcarea potrivită. Toată lumea se emoționează când joacă prima finală, să sperăm că adversara mea din finală va fi emoționată (n. r. râde). Nu știu care e secretul victoriei de azi, dar în aceste săptămâni am mâncat doar mâncare japoneză. Ieri am hotărât să mănânc mâncare grecească, iar Tsitsipas l-a învins pe Nadal. Mi-am spus că e un semn și trebuie să continui să mănânc mâncare grecească", a spus Naomi Osaka.

Despre posibila retragere a Serenei Williams

"De fiecare dată când joc împotriva ei simt că e ceva ce-mi voi aminti toată viața. Mi se pare trist acum că te aud spunând asta (n.r. a fost întrebată ce părere are despre momentul în care Serena a izbucnit în plâns la conferința de presă). Eu aș vrea ca Serena Williams să joace pentru totdeauna. Aici vorbește puțin copilul din mine" - Naomi Osaka.

Japoneza Naomi Osaka, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat în finala Australian Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 6-4, pe americanca Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10.

Osaka s-a impus după un meci care a durat o oră şi 15 minute şi va evolua în ultimul act al competiţiei de la Melbourne cu Jennifer Brady(SUA, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 22), care a trecut de Karolina Muchova (Cehia, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 25), scor 6-4, 3-6, 6-4.

Naomi Osaka a câștigat precedentele trei finale de Grand Slam pe care le-a disputat: US Open 2018 și 2020și Australian Open 2019.

Pe parcursul turneului de la Melbourne, japoneza le-a învins pe Anastasia Pavlyuchenkova (39 WTA), Caroline Garcia (43 WTA), Ons Jabeur (30 WTA), Garbine Muguruza (14 WTA), Su-Wei Hsieh (71 WTA) și Serena Williams (11 WTA).

Citește și:

​VIDEO Naomi Osaka, în finală după ce a învins-o categoric pe Serena Williams

VIDEO Serena Williams, în lacrimi la conferinta de presă: "Dacă m-aș retrage, nu aș anunța pe nimeni"

VIDEO Jennifer Brady va juca prima finală de Grand Slam din carieră / Victorie în trei seturi cu Karolina Muchova