Patrick Mouratoglou a prefațat meciul dintre Serena Williams și Simona Halep (Australian Open, sferturi de finală), antrenorul francez fiind conștient de faptul că sportiva noastră va intra pe teren cu o altă încredere după victoria categorică din finala de la Wimbledon (2019).

Serena WilliamsFoto: Bai Xuefei / Xinhua News / Profimedia

Idei pe scurt din ceea ce crede Patrick Mouratoglou:

  • Serena se află la un nivel incredibil din punct de vedere fizic, poate cel mai bun din ultimii ani.
  • Simona va avea cu siguranță încredere mare în propriile forțe după victoria din finala de la Wimbledon (2019).
  • Detaliile cele mai mici vor face diferența în meciul de gală din sferturile AO.
  • Williams vrea titlul cu numărul 24 de Grand Slam, dar nu a făcut din acest lucru o obsesie.
  • Nu poate fi vorba de o rivalitate cu Margaret Court: au câștigat titlurile majore în perioade diferite ale tenisului.

Încrederea Simonei după finala de la Wimbledon

"Cred că Simona a jucat un meci perfect la Wimbledon. Va fi un proces diferit pentru ea, pentru că ştie că poate juca astfel contra Serenei, ceea ce nu reuşise niciodată înainte. Ea va veni cu mai multă încredere, dar noi suntem pregătiţi pentru asta" - Patrick Mouratoglou.

Condiția fizică excelentă a Serenei

"Dacă te poţi deplasa bine, nu mai e nevoie de un plan B. Singurul plan este de atac. Cred că asta a costat-o câteva meciuri importante. Ne-am chinuit cu acest lucru în ultimii ani pentru că a avut numeroase accidentări şi nu a fost aptă să se antreneze aşa cum am fi vrut.

Este un fel de cerc vicios când nu te poţi antrena bine, nu eşti bine pregătit fizic. Acum suntem mai degrabă într-un cerc corect decât unul vicios" - Patrick Mouratoglou.

Titlul cu numărul 24

"Are nevoie de această confirmare? Nu cred că are nevoie de o confirmare. Dar ea a revenit în tenis pentru a câştiga câteva turnee de Grand Slam, acesta este obiectivul ei cu siguranţă.

Acum ea nu este obsedată de succesul cu numărul 24, dar sigur vrea să câştige Grand Slam-uri. Acesta este singurul motiv pentru care a revenit în tenis" - Patrick Mouratoglou.

Despre de titluri dintre Margaret Court și Serena Williams

"Ştim cu toţii că vorbim de două sporturi diferite. Este sportul amator şi cel profesionist. Dar este probabil distractiv să vorbeşti de doborârea recordurilor, ceea ce e un lucru pe care îl pot înţelege" - Patrick Mouratoglou.

Simona Halep vs Serena Williams va avea loc marți, de la ora 10:00, urmând să fie LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport.

  • Serena conduce cu 9-2 în meciurile directe cu Halep. Cele două s-au mai întâlnit la Australian Open în optimi, la ediția din 2019. A fost 6-1, 4-6, 6-4 pentru americancă.
  • Ultimul meci cu americanca a fost în finala de la Wimbledon: victorie clară pentru Simo în 2019 (6-2, 6-2).

Rezumatul finalei de la Wimbledon, din 2019: