Ashleigh Barty nu a lăsat nimic la voia întâmplării, lidera mondială etalând un tenis de un înalt nivel în meciul din optimi cu Shelby Rogers (57 WTA). Calificarea a venit firesc, fără emoții, iar Ash a completat tabloul sferturilor de la Australian Open.

Ashleigh BartyFoto: Jason Heidrich / Zuma Press / Profimedia

Australianca a avut nevoie de doar o oră și 11 minute pentru a trece de Rogers, scor 6-3, 6-4.

Barty a excelat aproape la toate capitolele: a servit precis, s-a deplasat încă o dată incredibil de bine, a avut un timing foarte bun pe lovituri, iar slice-ul a fost la un nivel fantastic (o armă grație căreia nu doar că rupe ritmul adversarelor și face rost de timp, dar reușește să facă și tranziția din defensivă în ofensivă).

Relaxarea și-a făcut puțin loc și în evoluția lui Barty: în setul al doilea, de la 5-1 pentru sportiva din Australia s-a ajuns până la 5-4.

Sferturi:

Ashleigh Barty (1) vs Karolina Muchova (25)

Jennifer Brady (22) vs Jessica Pegula

Su-Wei Hsieh vs Naomi Osaka (3)

Serena Williams (10) vs Simona Halep (2).

Semifinale:

Barty/Muchova vs Brady/Pegula

Serena/Halep vs Hsieh/Osaka

Simona Halep vs Serena Williams va avea loc marți, de la ora 10:00, urmând să fie LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport.

  • Serena conduce cu 9-2 în meciurile directe cu Halep. Cele două s-au mai întâlnit la Australian Open în optimi, la ediția din 2019. A fost 6-1, 4-6, 6-4 pentru americancă.
  • Ultimul meci cu americanca a fost în finala de la Wimbledon: victorie clară pentru Simo în 2019 (6-2, 6-2).