Nu mai e mult timp iar pe Rod Laver Arena (marți dimineață) vor pătrunde Simona Halep și Serena Williams. Duelul din sferturile de la Australian Open este capul de afiș al zilei. Darren Cahill, antrenorul sportivei noastre, a vorbit despre meciul cu marea campioană americană și a spus care ar putea fi cheia confruntării.

Simona HalepFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ce spune Darren Cahill

"A fost foarte important pentru Simona că a câștigat la Wimbledon (n.r. în finala din 2019, scor 6-2, 6-2), astfel că va intra în meci încrezătoare.

Trebuie să fie agresivă și să aibă abilitatea de a o împinge pe Serena în spatele liniei. Cu Swiatek, Simona a avut un plan mai bun decât la meciul de la Roland Garros, dar asta nu înseamnă că va funcționa contra Serenei.

Se mișcă din ce în ce mai bine pe teren (n.r. Serena), asta iese cel mai mult în evidență. Este capabilă să se apere mai mult. Dacă stai în puncte și dai multe mingi înapoi, ea are puterea să întoarcă schimburile în favoarea ei. Eu și Arti vom fi nevoiți să găsim un plan pentru ca Simona să o învingă pe Serena.

În plus, Simo va trebui să anticipeze foarte bine unul dintre cele mai bune servicii din circuitul feminin, pentru a returna cât mai multe mingi" - Darren Cahill.

Va fi ceva nou

"Iei experiența din acea partidă, lucrurile pozitive, dar e o diferență de aproape doi ani. Suprafață diferită, alte condiții. Cele două jucătoare au evoluat în această perioadă. Fiecare are setul ei de calități, dar cred că va fi un meci cu totul nou acum" - Artemon Apostu-Efremov, la conferința de presă, citat de gsp.ro.

Simona Halep, la antrenament înainte de meciul cu Serena:

Simona, despre meciul de gală cu Serena

  • "E ceva diferit când joci împotriva cuiva care are 23 de titluri de Grand Slam în palmares. Este singura care a reușit asta, nu se poate compara cu niciuna dintre noi. Dar când intru pe teren, Serena este o adversară ca oricare alta.
  • Mă concentrez asupra jocului meu, nu asupra celei pe care o înfrunt. Sunt obișnuită să joc împotriva Serenei, ne-am întâlnit de multe ori. Știu la ce să mă aștept. Voi încerca să-mi fac jocul și să am încredere în mine.
  • Finala de la Wimbledon a fost una din cele mai bune partide din viața mea, a fost cea mai frumoasă zi din viața mea. Am simțit atunci fiecare minge jucată.
  • Mental, nu e nicio diferență acum față de acea zi. Dar știu că niciun meci nu seamănă cu celălalt.
  • M-am uitat la meciul Serenei cu Sabalenka, două jucătoare de mare forță, dar nu mă tem, am jucat des cu astfel de jucătoare, le-am bătut de multe ori.
  • Mă bucur că am ajuns la victoria cu numărul 100, sper la cât mai multe. Trebuie să joc la cel mai înalt nivel ca să o înving pe Serena, mă aștept și la o dispută mai lungă" - Simona Halep, la conferința de presă.

Simona Halep vs Serena Williams va avea loc marți, de la ora 10:00, urmând să fie LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport.

  • Serena conduce cu 9-2 în meciurile directe cu Halep. Cele două s-au mai întâlnit la Australian Open în optimi, la ediția din 2019. A fost 6-1, 4-6, 6-4 pentru americancă.
  • Ultimul meci cu americanca a fost în finala de la Wimbledon: victorie clară pentru Simo în 2019 (6-2, 6-2).

Simona vs Serena, ultimul meci direct: