Simona Halep și-a luat revanșa în fața polonezei Iga Swiatek (3-6, 6-1, 6-4), iar la finalul partidei care i-a asigurat un duel de gala cu Serena Williams (în sferturi la Australian Open) a vorbit din nou despre îmbunătățirile pe care le-a adus serviciului său.

Simona HalepFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Ce a spus Simona la finalul partidei:​

"Azi nu mai mănânc ciocolată (n.r. așa cum a făcut după înfrângerea de la Roland Garros). Mă bucur mult că am câștigat, înseamnă foarte mult pentru mine. Meciul de la Roland Garros a fost foarte greu. Azi am încercat să fac lucrurile mai bine și sunt foarte fericită că am câștigat.

Cred că tot turneul am servit foarte bine, mă bucur că am progresat. Nu e atat de puternic, dar îl simt bine, pot să direcţionez mingea în mai multe locuri, nu numai sub un anumit unghi, încerc să variez un pic mai mult. Azi m-a ajutat mult. Cred că am făcut-o să comită multe greșeli.

Mă simt bine, nu pot să mă plâng. Am lucrat mult înainte de sezon, m-am antrenat bine. Sunt puțin obosită, dar e normal. Stresul se simte. Acum sunt relaxată și concentrată și vreau să mă recuperez cât mai bine și să dau totul în următorul meci", a spus Halep pentru Eurosport.

De știut:

  • Simona a obținut a cincea calificare în sferturile de la Australian Open.
  • În urma acestui succes, Halep a preluat avantajul în meciurile directe cu Iga Swiatek: 2-1. Celelalte două partide au avut loc la Paris (Roland Garros).
  • În sferturi, Halep va da peste Serena Williams. Ultimul meci cu americanca a fost în finala de la Wimbledon: victorie clară pentru Simo în 2019.
  • Calificarea în sferturi îi aduce Simonei un cec în valoare de 336.000 de dolari și 430 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

  • Serena conduce cu 9-2 în meciurile directe cu Halep. Cele două s-au mai întâlnit la Australian Open în optimi, la ediția din 2019. A fost 6-1, 4-6, 6-4 pentru americancă.

Rezultatele înregistrate duminică:

Su-Wei Hsieh - Marketa Vondrousova (20) 6-4, 6-2

Naomi Osaka (3) - Garbine Muguruza (14) 4-6, 6-4, 7-5

Serena Williams (10) - Aryna Sabalenka (7) 6-4, 2-6, 6-4

Simona Halep (2) - Iga Swiatek (15) 3-6, 6-1, 6-4.

Mai au loc în optimi:

A. Barty(1) - S. Rogers

E. Mertens (18) - K. Muchova (25)

D. Vekic (28) - J. Brady (22)

J. Pegula - E. Svitolina (5).

S-ar putea să te mai intereseze și: