Grigor Dimitrov (21 ATP) a profitat din plin de oboseala pe care Dominic Thiem (3 ATP) a acumulat-o în turul precedent (a revenit de la 0-2 la seturi cu Nick Kyrgios) și s-a calificat în sferturile de la Australian Open câștigând în trei seturi.

HotNews.roFoto: Hotnews

​Thiem a ratat șase mingi de 4-1 în primul set, a început să facă tot mai multe erori neforțate și Dimitrov a închis manșa după ce a câștigat patru game-uri la rând.

Austriacul părea să își revină în debutul setului secund, a făcut break-ul pentru 3-1, însă Dimitrov a revenit rapid, a egalat situația și s-a mai impus o dată la retur în al nouălea game.

Setul trei a fost unul fără istoric: Thiem a câștigat doar cinci puncte, iar Dimitrov a reușit un "bagel" - bulgarul s-a impus cu 6-4, 6-4, 6-0, după două ore de joc.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Dimitrov și Thiem.

Bulgarul se va duela în sferturi cu Aslan Karatsev (114 ATP), care a produs surpriza trecând de canadianul Felix Auger-Aliassime (favorit 20), scor 3-6, 1-6, 6-3, 6-3, 6-4.

Rusul face turneul carierei: se află pentru prima oară pe tabloul principal al unui Grand Slam (a mai jucat de nouă ori în calificări), iar în turul trei l-a învins în trei seturi pe Diego Schwartzman (cap de serie 8), scor 6-3, 6-3, 6-3.