Serena Williams a câștigat duelul loviturilor puternice cu Aryna Sabalenka și s-a calificat în sferturile de la Australian Open, rundă în care se va duela cu învingătoarea partidei dintre Simona Halep și Iga Swiatek.

Serena WilliamsFoto: Bai Xuefei / Xinhua News / Profimedia

Serena a reușit 30 de lovituri câștigătoare (incluzând 9 ași), a greșit mai puțin decât adversara (26 de erori neforțate - Aryna a comis 35) și a câștigat 78% dintre punctele jucate cu primul serviciu (40/51).

Williams, de şapte ori câştigătoare la Melbourne, ultima dată în 2017, s-a impus după un meci de două ore şi nouă minute (6-4, 2-6, 6-4) şi este pentru a 13-a oară în sferturi la acest Grand Slam.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Serena Williams și Aryna Sabalenka.

Simona Halep sau Iga Swiatek?

În sferturi, Serena Williams se va duela cu învingătoarea partidei dintre Simona Halep și Iga Swiatek. Dacă pe româncă o cunoaște bine (conduce cu 9-2 în confruntările directe), Serena nu s-a mai confruntat până acum cu Iga Swiatek.

"În acest moment, sunt pregătită pentru oricare dintre ele (n.r. Simona Halep sau Iga Swiatek). Sunt sferturi de Grand Slam. Am fost aici de mai multe ori decât pot număra. Asta este atitudinea pe care trebuie să o am - voi fi pregătită pentru oricare dintre ele" - Serena Williams.

Rezultatele înregistrate duminică:

Su-Wei Hsieh - Marketa Vondrousova (20) 6-4, 6-2

Naomi Osaka (3) - Garbine Muguruza (14) 4-6, 6-4, 7-5

Serena Williams (10) - Aryna Sabalenka (7) 6-4, 2-6, 6-4.

Mai au loc în optimi:

Simona Halep (2) - Iga Swiatek (15)

A. Barty(1) - S. Rogers

E. Mertens (18) - K. Muchova (25)

D. Vekic (28) - J. Brady (22)

J. Pegula - E. Svitolina (5).