Dan Andrews, premierul statului Victoria, a anunțat că Melbourne va intra în lockdown pentru cinci zile din cauza Covid-19. Decizia a fost luată după ce numărul de cazuri de la un hotel al aeroportului orașului australian a ajuns de la 13 la 19.

Australian Open, logoFoto: ausopen.com

Astfel, turneul de Grand Slam va continua fără spectatori, după ce o perioadă de cinci zile de carantină a fost decretată în statul Victoria, începând de vineri, de la ora 23.59, până miercuri (n.r. 17 februarie).

"Trebuie să stopăm aceste cazuri, mai ales că este vorba de varianta britanică a virusului. Dacă aşteptăm să fie mai multe cazuri pozitive, atunci va fi prea târziu", a declarat Andrews.

Care vor fi modificările

Această carantină de "nivel 4" nu autorizează decât ieşirile pentru patru motive: drumuri de maximă necesitate, muncă esenţială, servicii medicale şi exerciţii două ore pe zi.

Masca va fi oligatorie peste tot, întâlnirile publice şi private vor fi interzise, inclusiv cele religioase. Şcolile vor fi închise, la fel ca şi cluburile sportive, înmormântările vor fi limitate la 10 persoane, iar căsătoriile interzise.

Meciurile de la Openul Australiei, la care puteau asista până la 30.000 de spectatori pe zi, vor continua fără prezenţa fanilor, cel puţin până miercuri, transmite News.ro.

Ce spune Serena Williams

"E tare dificil, vor urma niște zile grele pentru toată lumea. Asta este situația, trebuie să ne conformăm și să sperăm că totul va fi bine. A fost foarte distractiv să simt din nou fanii în tribune, mai ales aici, unde sunt speciali. A fost grozav, dar știți cum este, trebuie să iei cele mai bune decizii" - Serena Williams.