Serena Williams a impresionat până în acest moment la Australian Open nu doar cu jocul său agresiv, americanca prezentându-se la Melbourne cu un echipament care a atras toate privirile.

Serena WilliamsFoto: Paul CROCK / AFP / Profimedia
  • În turul trei de la AO, Serena o va întâlni pe Anastasia Potapova (Rusia - 101 WTA).

Colecția personalizată a celor de la Nike pentru campioana cu 23 de titluri de Grand Slam în CV a avut și o sursă de inspirație.

Serena a vorbit despre acest lucru cu jurnaliștii, atunci când a fost întrebată despre echipamentul pe care-l poartă la Melbourne.

"Am fost inspirată de Flo-Jo, de felul în care a reușit să facă performanță la cel mai înalt nivel în atletismul mondial. I-am urmărit felul în care schimba mereu vestimentația, toate combinezoanele erau minunate", a precizat Serena, citată de Tennis365.com.

Echipamentul Serenei:

Sursa foto:

Paul CROCK / AFP / Profimedia

Bai Xuefei / Xinhua News / Profimedia

Cine a fost "Flo-Jo"

Pe numele său complet Florence Griffith Joyner, sportiva din SUA a impresionat în atletismul mondial. A reușit să fie triplă campioană olimpică în 1988, la ediția găzduită de Seul (aur la 100 metri, 200 de metri și 4X100 de metri). A mai cucerit argintul (200 de metri) și la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984.

A murit la doar 38 de ani, pe 21 septembrie 1998.

Cu toate că nu a fost testată niciodată pozitiv, asupra lui Flo au existat de-a lungul timpului unele suspiciuni privind folosirea steroizilor și a hormonilor de creștere. Fosta sportivă a murit în somn (criză epileptică).

Aici poți vedea câteva dintre echipamentele folosite de-a lungul timpului de Florence Griffith Joyner. Cu mențiunea că Flo era îmbrăcată de rivalii celor de la Nike, germanii de la Adidas.