În urmă cu un an de zile a produs marea surpriză: a câștigat primul Grand Slam al carierei după ce a trecut pe parcurs de nume mari ale tenisului mondial. Sofia Kenin a părăsit ediția din acest an de la Australian Open încă din turul doi, iar la conferința de presă nu și-a mai putut stăpâni lacrimile.

Sofia KeninFoto: William WEST / AFP / Profimedia
  • Parcursul lui Kenin de la AO 2020, victorii cu: Martina Trevisan, Ann Li, Shuai Zhang, Cori Gauff, Ons Jabeur, Ashleigh Barty, Garbine Muguruza.

Kaia Kanepi este o adevărată sperietoare pentru favorite: după ce în 2018 o elimina pe Simona Halep de la US Open, acum a trimis-o acasă pe campioana en-titre, Sofia Kenin.

După 64 de minute, Kaia a câștigat în două manșe, scor 6-3, 6-2.

La conferința de presă, Sofia nu și-a mai putut stăpâni emoțiile.

"A fost evident că nu mi-am putut găsi ritmul. Am avut prea multe emoții, am fost exagerat de nervoasă. Nu îi iau din merite adversarei, Kaia a jucat foarte bine, a avut niște lovituri excelente.

A avut un plan foarte bine pus la punct, e clar că nu mi-am putut face jocul.

Nu am reușit să fac față presiunii. E clar, nu sunt obișnuită cu așa ceva. Trebuie să îmi dau seama cum pot rămâne la acest nivel.

Toată lumea mă întreabă dacă mă mai văd câștigând un turneu de acest nivel (n.r. Grand Slam). Evident că le-am răspuns că da. Dar jucând ca astăzi, nu pot" - Sofia Kenin, campioana din 2020 de la Australian Open.