Ajla Tomljanovic a declarat, miercuri, în conferinţa de presă de după meciul de la Australian Open cu Simona Halep, că românca nu este degeaba numărul 2 mondial, ceea ce a arătat în setul decisiv, şi că va dura câteva zile până când va reuşi să treacă peste această înfrângere, informează News.ro.

Ajla TomljanovicFoto: Brandon MALONE / AFP / Profimedia

Halep vs Tomljanovic 4-6, 6-4, 7-5, după două ore și 34 de minute.

"Este foarte greu să vorbesc acum, să văd ceva pozitiv. Până la urmă îmi doream să câştig în orice fel, chiar şi cu cel mai prost tenis posibil. Cred că acum vorbesc emoţiile. Ştiu că a fost un meci de un nivel înalt. Dar am pierdut.

În subconştient am simţit că sunt incredibil de aproape, dar în acelaşi timp ştiam că Simona nu va ceda uşor. A făcut exact ce mă aşteptam: şi-a crescut nivelul, nu mi-a lăsat prea multe până la final. Îmi doresc să fi rămas un pic mai agresivă. Nu degeaba este numărul doi mondial" - Ajla Tomljanovic.

Tomljanovic a precizat că este foarte afectată de eşecul în faţa româncei, dar trebuie să vadă şi o parte pozitivă.

"În urmă cu trei luni nu ştiam dacă sunt capabilă să joc un astfel de meci. Am oameni incredibili în jurul meu şi am învăţat să împărtăşesc sentimentele. Mă va durea poate câteva zile dar voi reîncepe antrenamentele şi voi juca săptămâna viitoare. Este foarte greu, acum nu îmi pasă cât de bun a fost meciul. Am pierdut" - Ajla Tomljanovic.

De știut:

  • În turul trei, Simona o va întâlni pe Veronika Kudermetova (Rusia, 36 WTA, favorită 32). Cele două nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA.
  • În urma acestui succes, Halep conduce cu 4-0 în meciurile cu Ajla Tomljanovic.
  • Pentru calificarea în turul al treilea, Simona Halep va primi $165.228 și 130 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • La ediția din 2020, Halep a ajuns până în semifinale: a fost învinsă de Garbine Muguruza 7-6 (8), 7-5.
  • Cea mai buna performanță a Simonei la Melbourne a fost disputarea finalei din 2018: a cedat în trei seturi, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4, partida jucată împotriva sportivei Caroline Wozniacki.

Ce l-a deranjat pe Darren Cahill la eleva sa - Simona Halep a vorbit despre acest aspect la conferința de presă

La ce s-a gândit Simona Halep atunci când era condusă cu 5-2 în decisiv de Ajla Tomljanovic

VIDEO Cum arată fericirea - Ce spun organizatorii de la Australian Open după victoria epică a Simonei Halep

Simona Halep, calificare dramatică în turul trei: A fost condusă cu 5-2 în setul decisiv de Ajla Tomljanovic